Önce suçunu itiraf eden cani baba sonra gazetecileri suçladı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2018 Pazar 1:29 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2018 Pazar 1:29 pm

Balıkesir’de 4 yaşındaki oğlu Kuzey Efe’yi boğarak öldürdüğünü itiraf eden baba Hüseyin Ersezgin’in yargılandığı davanın 2. duruşmasında mahkemeye verdiği ifade ortaya çıktı. Ersezgin, “Ben gazetecilerin ve çevredekilerin baskısı üzerine yapmadığım bir şeyi yapmış gibi söyledim. Çocuğumu ben öldürmedim. Tahliyemi talep ederim” dedi.

Sözcü’den Mehmet Andaç’ın haberine göre,Balıkesir’in Edremit ilçesi Kadıköy Mahallesinde oturan Melis Ersezgin (25) ile Hüseyin Ersezgin (26) çiftinin oğulları Kuzey Efe, 6 Şubat akşamı nefes almadığı gerekçesiyle hayatını kaybetmişti. Hüseyin Ersezgin’in olaydan 14 gün sonra İlçe Jandarma Karakolu’na giderek arabayla gezdirdiği sırada eliyle ağzını kapattığını söyleyerek oğlu Kuzey Efe’yi boğarak ölümüne sebep olduğunu itiraf etmişti. Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Hüseyin Ersezgin’in davasının 2. duruşması 27 Kasım’da Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

BASKI ALTINDA KALMIŞ

Mahkemede kendisine okunan savcı mütalaasını kabul etmeyen Hüseyin Ersezgin, 4 yaşındaki oğlu Kuzey Efe’yi kendisinin öldürmediğini söyleyerek şöyle konuştu: “Ben gazetecilerin ve çevredekilerin baskısı üzerine yapmadığım bir şeyi yapmış gibi söyledim. Çocuğumu ben öldürmedim. Tahliyemi talep ederim”

ACILI ANNE: “GEREKLİ CEZAYA ÇARPTIRILSIN”

Acılı anne Melis Ersezgin, mahkeme sonrasında yaptığı açıklamada, Hüseyin Ersezgin’in bir an önce gerekli cezayı almasını istedi.

OTOPSİ RAPORU MİNİK EFE’NİN BOĞULDUĞU YÖNÜNDE

İstanbul Adli Tıp Kurumu, Kuzey Efe’nin ölüm nedeni ile ilgili yaptığı incelemede, talihsiz çocuğun ağız ve burun tıkanmasına bağlı olarak boğularak öldüğünü tespit etti. Delilleri inceleyen mahkeme heyeti, Ersezgin’in tutukluluk halinin devam etmesine ve davanın 28 Şubat 2019’a ertelenmesine karar verdi.