Önce Resmi Gazete’de şimdi hastanede… Aile Sağlığı Merkezi’nde Kuran ayeti!

Yayın tarihi: 3 Ocak 2020 Cuma 12:25 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2020 Cuma 12:25 pm

İstanbul Bağcılar bulunan bir Aile Sağlık Merkezi’nin hasta bekleme salonundaki televizyona Kuran ayeti yansıtıldı. Yazının Şuara suresinin 80’inci ayeti olduğu ortaya çıktı.

Birgün’ün haberine göre, Aile Sağlığı Merkez hasta bekleme salonundaki ekranda yazan “Hastalandığımda bana şifa veren O’dur” ifadeleri, hastaların bilgilerinin yer aldığı bölüme yansıtıldı. Daha sonra yansıtılan yazının Şuara suresinin 80’inci ayeti olduğu ortaya çıktı.

Twitter’da duruma tepki gösteren yurttaş ekranın fotoğrafı ile “Aile hekiminin kapısında yazana bak, siz ne iş yapıyorsunuz o zaman?” diyerek tepki gösterdi.

ERDOĞAN, İSLAMİ KURALLARA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ DEMİŞTİ

6. Din Şûrası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İslam dininin hayatın tüm alanlarını kuşatan kurallar ve yasaklar bütünü olduğunu söyleyerek “Ticaretten beşeri münasebetlere, eğitim öğretimden evliliğe, temizlikten kılık kıyafete, yaşantının her safhasını düzenleyen bir dine inanıyoruz… İslam bize göre değil, biz İslama göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan’ın bu açıklamalarının hemen ardından, Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemede faizsiz bankacılık denetçileri için ayetli hadisli birçok kural yer almıştı.