‘Önce Hakan Fidan’a sonra Erdoğan’a gideceklerdi’

Yayın tarihi: 2 Şubat 2019 Cumartesi 9:35 am - Güncelleme: 2 Şubat 2019 Cumartesi 9:35 am
“Askeri Casusluk” kumpasının savcısı Zafer Kılınç’ın ‘tanık’ olduğu kumpas davasıyla ilgili savcılık mütalaasını açıkladı.

“Askeri Casusluk” kumpasının savcısı Zafer Kılınç’ın ‘tanık’ olduğu kumpas davasıyla ilgili savcılık mütalaasını açıkladı. Mütalaada görevi kötüye kullanma ve terör örgütü üyeliğinden ceza talep edildi. Savcı, kumpas kurulduğuna dair hiçbir suç ve ceza talebinde bulunmadı.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin ise davadan dikkat çeken bir ayrıntıyı köşesine taşıdı.

Kumpası kuranların serbest kalacağını yazan Erkin şunları aktardı:

“İzmir Casusluk davası mağduru emekli İstihbarat Albay ve terör uzmanı Coşkun Başbuğ’a ‘Davada ne oluyor?’ diye sordum, anlattı: ‘İddianamemizi yazan savcı, bize o iddialarla ilgili operasyon yapan polisleri savundu. Bunu o gün mahkeme heyetine ilettim, şikayetçi oldum. Mahkeme bana ‘Kanunda yeri var’ dedi ama kanunda yeri olmadığı ortaya çıktı. Bakın bu kumpas davası ilk açılan ve en erken bitmesi gereken davaydı. Usulsüz dinleme davalarını da bu dosyaya eklediler. Dava uzadı.’

‘SERBEST KALABİLİRLER’

“Zaten bu mütalaaya göre kumpas kuranlar serbest kalacak. Çünkü savcı mütalaasında ‘kumpas yok’ dedi. 4 Şubat’ı bekliyoruz. Bakın eğer Zafer Kılınç’ın kumpası bozulmasaydı, benim ve davadaki diğer şüpheli MİT mensupları üzerinden önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a sonra da Tayyip Erdoğan’a gideceklerdi. Bunu denediler ama MİT’çilerin dosyası ayrılınca bu sefer 7 Şubat 2012’deki operasyonu yaptılar. İzmir’deki Askeri Casusluk Kumpası FETÖ için finaldi. Bu yüzden Kılınç örgüt için önemlidir.”