Önce çaldı, sonra iade etti! Hırsızlık anları böyle görüntülendi

Yayın tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe 11:17 am - Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 11:36 am

Gaziosmapaşa’da nalburdan demir kesici ve silikon çalan bir kişi 15 dakika sonra aynı nalbura giderek satın aldığını söylediği ürünleri iade etti.

Gaziosmanpaşa Beşyüzevler Mahallesi’nde bulunan nalburda, bir kişi müşteri gibi içeri girdi. Bir süre sonra nalburdan çıkan kişi 15 dakika geçtikten sonra tekrar nalbura geldi. Satın aldığını öne sürdüğü malzemeleri iade etmek istediğini belirterek parasını istedi.

Bunun üzerine nalbur, şüpheliye parayı verdi. Şüpheli, dükkandan çıktıktan sonra nalbur sahibi durumdan şüphelenerek kamera kayıtlarını inceledi. Nalbur sahibi incelemede yüzü açık görülen şüphelinin, soğuk kanlı hareket ederek malzemeleri çaldığını gördü.

“ÇALDIĞI MALI BİZE İADE ETTİ”

Nalbur Ali Koyuncu da şahsın bir süre sonra gelerek ürünleri iade ettiğini şüphelendikleri için kameraları incelediklerinde ürünleri çaldığını gördüklerini söyledi. Koyuncu, yaşananları şöyle anlattı:

“20 senedir esnafım. Müşteri gibi geldi. Ben burada başka müşteriyle ilgilenirken o orada koynunu açıyor malzemeyi koydu. Demir kesici çalmış. ‘Bunu senden almıştım’ diye iade etti. Telefonla konuşuyormuş gibi yaptı, çıktı gitti. Tekrar 15-20 dakika sonra gelip iade etti, biz de parasını verdik. Ama sonra kameradan inceledik çalındığı görülüyor. Şüphelendik. Kameraya baktık resmen çalmış. Çaldığı malı bize iade etti. 100 liralık. İlk defa görüyorum. Genç bir arkadaştı. Şikayetçi olmadım şeklinde konuştu. “