Ömür boyu hapsi istenen kadın katili, tahliye edildi!

Yayın tarihi: 7 Eylül 2019 Cumartesi 11:45 am - Güncelleme: 7 Eylül 2019 Cumartesi 11:45 am

Antalya’da cinsel saldırı girişiminde bulunduğu 19 yaşındaki Zehra Demir’in evini basarak intihar etmesine neden olan sanık Süleyman Taruk’un tutuklanma talebi reddedildi. Ömür boyu hapis cezası istenen Taruk’un tutuklanma talebinin reddedilmesine ağlayarak tepki gösteren avukat Hadi Cin, “İsyan ediyorum. Kadına şiddetin katliam düzeyine geldiği bir atmosferde mahkemenin bu tutumunu anlayamıyorum” dedi.

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşanan kadın cinayetinde, Zehra Demir ayrılmak istediği Süleyman Taruk isimli erkeğin sistematik taciz ve tehditlerine maruz kaldı. Demir’i cinsel saldırıyla tehdit eden Taruk, Demir’in ailesiyle yaşadığı evi elinde bıçakla bastı. Demir’in aile üyelerinin Taruk’un evi terk etmesini istediği sırada Zehra Demir, 4’üncü kattaki evlerinin penceresinden atladı. Zehra Demir, olay yerinde yaşamını yitirdi.

YALNIZCA 6 GÜN TUTUKLU KALDI

Aynı gece gözaltına alınan Süleyman Taruk, ‘intihara yönlendirme’ suçundan yalnızca 6 gün tutuklu kaldı.

Taruk hakkında Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, 4 Ekim günü, ‘intihara yönlendirme’ suçunun 4 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü, bu nedenle de davanın Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğini bildirerek, görevsizlik kararı verdi.

Süleyman Taruk ise tutukluluğunun 6’ncı gününde ‘suçun mahiyetinin değişme ihtimali, delil durumu ve tutuklamanın tedbir oluşu’ öne sürülerek tahliye edildi.

AVUKATIN GİRİŞİMİYLE DAVA AĞIR CEZAYA TAŞINDI

Antalya 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan yargılamanın ilk duruşmasında Demir Ailesi’nin avukatı Hadi Cin, davanın ağır cezada görülmesi talebinde bulundu. Talebi yerinde bulan mahkeme, dosyada görevsizlik kararı verdi. Uyuşmazlık üzerine dosya, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’ne gönderildi.

Daire, sanığın, ‘Telefonu aç, yoksa sizin evin orada kıyamet kopacak’ dediğini, cebir kullanarak eve girmeye çalışması nedeniyle ölenin dördüncü kattan atladığını’ anlattığı kararında, TCK’nın 84/4’üncü maddesinde yer alan ‘Kişileri cebir veya tehdit kullanarak, intihara mecbur edenler kasten öldürmeden sorumlu tutulur’ hükmünü dikkate alarak, davanın ağır cezada görülmesine hükmetti.

‘APAÇIK ÖLÜME MAHKUM EDİLDİ’

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, ömür boyu hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanık Süleyman Taruk SEGBİS’le katılırken, Zehra Demir’in babası Hakim Demir, annesi Gülten Demir ile taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Süleyman Taruk, Zehra Demir ile 2018 yılında bir düğünde tanıştıklarını belirterek, “Zehra ile birbirimizi sevdik. Ailesi ilişkimizi onaylamıyordu.

Annesi Zehra’ya baskı yapıyordu. Zehra bana ‘benim ablam var. O evlenmeden beni vermezler’ diyordu. Zehra’nın ölümüyle ilgili yapılan suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.
Katılanlar vekili Hadi Cin ise olayın bir cinayet olduğunu belirterek, “Ölümlü trafik kazalarında dahi insanlar tutuklanıyor. Bu katalog suçtur. Gencecik kız, bu belalı kişiden kurtulmak için çırpınmıştır. Çareyi de intihar etmekte bulmuştur. Zehra apaçık ölüme mahkum edildi ve öldürüldü. Bu nedenle sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Anne Gülten Demir, sanığın kızının ölümüne sebep olduğunu iddia ederken, baba Hakim Demir, “Sanık baştan beri yalan söylüyor. Kızımı istemeye geldiğini söylüyor. Yalan. Kızıma mesaj atmadığını söylüyor. O da yalan. Kızım onun yüzünden intihar etti. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

AVUKAT AĞLAYARAK TEPKİ GÖSTERDİ

Savcı ise mütalaasında, mevcut delil durumu ile dosyanın geldiği aşamayı dikkate alarak tutukluluk talebinin reddini istedi.

Avukat Hadi Cin, savcının mütalaasını kabul etmediklerini söyledi. Gözlerinden yaş dökülen avukat Hadi Cin, “Bu konuda daha yüksek hassasiyet gerekiyor. Önceki delillere daha fazlası eklendi ve daha da ağırlaştı. Mevcut delil durumu suçu göstermiştir. Kamu vicdanını tatmin etmek için dahi tutuklamaya ihtiyaç vardır. Burada bir cinayet söz konusudur” dedi.

Mahkeme heyeti, tutukluluk talebinin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.

ARKADAŞI DURUŞMA SONRASI BAYILDI

Zehra Demir’in arkadaşı Berivan Oktay, mahkeme kapısından çıkarken bayıldı. Bir süre yerde hareketsiz kalan Oktay, çağrılan sağlık ekibinin müdahalesinin ardından kendisine geldi. Duruşma sonunda ise Zehra Demir’in ailesi ve avukat Hadi Cin, açıklamada bulundu. Savcının mütalaası ile mahkemenin kararına isyan ettiğini belirten avukat Hadi Cin, “Bu aşamaya karar toplanan deliller, tanık ifadelerinin ayrıntıları, zaten çok öncesinde tutuklama gerçekleşmesi gerekiyordu. Fakat, özellikle sanığın gösterdiği cüret, hepimizi çok zorladı.

Aileyi inciten ifadeler kullandı. Bu cüreti göstermesinin sebebi, bugüne kadar tutuklanmamış olmasıdır. Bir kimseyi tehdit, şantaj ve baskı ile intihar etmek zorunda bırakmak, kanunlarda TCK’nın 84’ncü maddesinin yollaması ile 81’inci maddeden ‘kasten insan öldürmek’ gibi cezalandırılır diyor. Dolayısıyla katalog suçtur. Zaten bundan dolayı doğrudan tutuklama yapılması gerekir. Şu ana kadar bin bir zahmetle dosyayı ağır cezaya kadar getirdik. Kadına şiddetin neredeyse katliam düzeyine geldiği bir atmosferde mahkemenin bu tutumunu anlayamıyorum” diye konuştu.