OMÜ’de yemekhane ücretleri üç kattan fazla arttı! “Hayal kırıklığı”

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 10:07 am - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 10:07 am

Üniversitelerde yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte barınma krizi yaşayan öğrenciler bir de üniversitelerdeki yemek ücretlerine yapılan zamlarla karşı karşıya kaldı. Üniversiteler arka arkaya yemek ücretlerine zam yapmaya başladı. Zam haberi bu kez de Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden (OMÜ) geldi. OMÜ öğrenci yemekhane ücretlerine yüzde 233 zam yaptı.

AKP iktidarının ekonomi politikalarının yarattığı pahalılık hayatın her alanını eklemeye devam ediyor. Yüksek enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle her alanda uygulanan zamlar bu sefer öğrencilerin beslenmesine yansıdı. OMÜ yönetimi, yemekhane ücretlerine yüzde 233 zam yaparak, 6 lira olan yemek ücretini 20 liraya yükseltti.

Samsun Tabip Odası Tıp Öğrenci Kolu öğrencileri yapılan zamma tepki gösterdi. Öğrenciler adına açıklama yapan Süleyman Taha Kılıç, yapılan zammın kabul edilemez olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranının çok üstünde yapılan bu zam için herhangi bir gerekçe gösterilmemiştir. Bölgemizde faaliyet gösteren hiçbir üniversitede bu denli bir artış olmamışken, diğer üniversitelerden daha çok imkana sahip üniversitemizde yapılan bu zam öğrencilerde hayal kırıklığı oluşturmuştur.”

ODTÜ’de yemekhane ücretleri neredeyse iki katına çıktı!