Omicron’un yeni belirtileri ortaya çıktı! Gece terlemelerine dikkat

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 11:28 am - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 2:39 pm

Koronavirüsün Omicron varyantının yeni belirtileri ortaya çıktı. İngiltere’de yapılan bir araştırma, Omicron varyantının öksürük, boğaz ağrısı ve ateş gibi bilinen semptomlarının arasına yenisini ekledi.

İngiltere’de yapılan yeni bir çalışma, Omicron varyantının soğuk algınlığı semptomlarına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma, varyantın parainfluenza virüsüne benzediğini gösterdi. Omicron’un yeni belirtisi arasında gece terlemelerine dikkat çekildi.

İngiltereli bilim insanları, İngiliz hükümetini koronavirüse ilişkin halk sağlığı politikası kapsamında daha fazla sayıda semptom eklemeye çağırdılar.

EN YAYGIN SEMPTOMLAR

Diğer taraftan, bildirilen en yaygın semptomlar arasında gece terlemelerinin yanı sıra burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma ve boğaz ağrısı da bildirildi.

IncellDx adlı bilim şirketinin yaptığı çalışma kapsamında, semptom bildirim uygulaması ZOE kullanılarak, Londra’daki teyit edilmiş Omicron vakaları analiz edildi. Ayrıca, kullanıcıların sadece yarısı klasik üç semptom (ateş, öksürük veya koku veya tat kaybı) bildirdi.

Araştırmaya öncülük eden Dr Bruce Patterson, önceki varyantlara kıyasla Omicron’da çok fazla tat ve koku kaybı görülmediğini belirterek, diğer koronavirüs varyantlarında olduğu gibi, Omicron’dan etkilenen hastalarda da yorgunluğun mevcut olduğunu ekledi. Dr. Patterson, Omicron’un parainfluenza adı verilen bir soğuk algınlığı virüsüne benzediğini söyledi.

Ünlü profesörden Omicron’lu uyarı: Covid-19’un semptomları değişti