Omicron varyantı Türkiye’de

Yayın tarihi: 13 Aralık 2021 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 12 Aralık 2021 Pazar 6:20 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantının ülkemizde de görüldüğünü duyurdu.

Bir bu eksikti: Omicron varyantı Türkiye’de! Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Güney Afrika’da yeni bir koronavirüs varyantı ortaya çıktı. Bu yeni varyantın ismine ise Omicron dendi. Çok hızlı şekilde yayılarak kısa sürede Avrupa ülkelerine sıçrayan Omicron, ne yazık ki ülkemize de giriş yaptı. Kötü haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Bakan Koca, Türkiye’de 6 kişide Omicron varyantına rastlandığını ifade etti. İşte detaylar!

Omicron

Güney Afrika’da tespit edilen Omicron varyantı, çok kısa bir süre zarfında ülkemize de sıçradı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, varyantın ülkemizde 6 kişide tespit edildiğini duyurdu. Omicron varyantı taşıyan kişilerden 5’inin İzmir’de 1’inin ise İstanbul’da olduğunu söyleyen Koca, “Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayaktan takip edilen, herhangi bir sorunu olmayan hastalar. Vatandaşımız tedirgin olmasın, ön bilgiler ile bulaşıcılığın düşük olabileceğini düşünüyoruz.” dedi.

 

Peki ama güncel aşılar bu varyanta karşı etkili mi! İngiliz bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar, mevcut aşıların Omicron’a karşı daha az etkili olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca yapılacak Biontech aşısında yapılacak olan üçüncü dozun varyanta karşı yüzde 75 oranında etkili olabileceği de ifade edilenler arasında. Omicron varyantına karşı da elimizdeki en önemli enstrümanlar maske ve aşı olarak görünüyor.

Büyük dünya bankalarının dolar tahmini yok artık dedirtti: Faiz indirimi