Omicron Samsung’u fena vurdu

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 8:38 pm

Omicron varyantının yayılmasından dolayı Xian’da uygulanan önlemler nedeniyle Samsung Electronics’in bölgedeki çip üretim tesisini vurdu.

Şirket, bir basın açıklaması aracılığıyla, şehirdeki çip fabrikasında “operasyonları geçici olarak ayarlamaya karar verdiğini” söyledi. Basın açıklaması ayrıca karar öncelik olmaya devam çalışanlarımızın ve ortaklarımızın omiccron dalgası ile sağlığını ve güvenliğini korumak için bıraktığını belirtti. Samsung’un küresel üretim ağındaki etkisini korumak, tüketicilerin etkilenmemesini sağlamak için gerekli önlemler de alınacaktır, şeklinde açıklama yaptı.

Daha önceki aylarda pandeminin azalması ile beraber fabrikalarını tam zamanlı çalıştırmaya başlamış, bu dönemde yaşanan çip krizini kendi içinde bir nebze çözmüştü. Ancak son varyant ile beraber tekrar kapanmalar yaşanmaya başlandı.

Omicron

 

Çinli yetkililer, 22 Aralık’ta daha önce Xian’da bir karantina uygulamış ve Samsung’un üretim hattındaki mevcut tüm personelini maksimum kapasitede çalışmaya devam edecek şekilde değiştiren bir acil durum müdahalesine yol açmıştı.

“Karantina nedeniyle çalışanların işe gidiş gelişlerinde ve lojistikte zorluklar var, bu nedenle operasyonları ayarlamak kaçınılmazdı. Bir şirket yetkilisi Korea Herald’a verdiği demeçte, karantina kaldırıldığında operasyonlar normale dönecek” dedi .

Xian fabrikası, Samsung’un denizaşırı ülkelerdeki tek bellek yongası fabrikasıdır ve 2014’ten beri faaliyet göstermektedir. Şirketin NAND flash yongalarının yaklaşık %40’ı buradan geliyor.

Bu arada, Samsung SDI’nin Çin’deki elektrikli araç pil fabrikası, bir şirket yetkilisinin şu anda “normal operasyonlarda” olduğunu söylemesiyle birlikte kilitlenmeden etkilenmemiş görünüyor.

Son amiral gemisi Xiaomi 12 ’yi sonunda tanıttı