Ömer Fethi Gürer: İnsanlara törenle patates veriyorsanız bu ayıp size yeter

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 4:02 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 4:04 pm

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından çiftçinin elinde kalan patates ve soğanların halka dağıtılmasını değerlendiren CHP’li Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “En az 100 bin ton patates çürüdü, göz göre göre seyrettiler. İnsanlara patatese muhtaç edip bunu törenle veriyorsanız bu ayıp size yeter.” dedi.

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programına konuk olan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üreticinin elinde kalıp, çürüyen patateslerin başarısız tarım politikalarının sonucu oluğunu ifade etti. Gürer, “Çağrılarımızı nihayet anladılar ama geç anladılar. Kayıt dışı ile 1 milyon tona yakın ziyan olmuş patates var. Tarım Bakanlığı acilen depo depo bunu saptayıp çiftçiye destek vermeli. Doğru önlemler alınmazsa yakında tüketici patatesi 5 TL’den almaya başlayabilir.” diye konuştu.

Tarım ürünlerindeki plansızlık nedeniyle Türkiye’nin patates ve soğanı ithal etmek zorunda kalabileceğinden bahseden CHP’li Gürer, konuşmasına şöyle devam etti:

“Aracılık ve rantçılık insanımıza vurgun vuruyor. Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın piyasaya el atması gerekiyor. Bu ayıbı insanlara sanki bir başarıymış gibi sunuyorlar. Ortada ürünü çürümekte olan üretici var, yoksullaşan halk var. Bunu bu şekilde törenlerle sunmak iktidarın tarımdaki öngörüsüzlüğünün, başarısızlığın bir göstergesidir. İnsanın içi acır, günah değil mi? Patatesin geldiği hala bakıp, ‘Bu ülkede tarım tarım politikası vardır’ diyebilir miyiz? ”

Tükenmişliğin özeti: AKP hükümeti törenle patates-soğan dağıtıyor