Ömer Faruk Gergerlioğlu Meclis’e dönüyor

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2021 Cuma 12:39 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 Cuma 2:21 pm

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), HDP’li  Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki hak ihlali kararı bugün saat 14.30’da TBMM’de okunacak. Kararın okunmasının ardından Gergerlioğlu, yeniden Meclis’e dönecek.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında ‘hak ihlali’ kararı verdikten sonra 6 Temmuz’da cezaevinden çıkan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğin iade edilmesi için Meclis Başkanlığı’na dilekçe verdi.

Gergerlioğlu’nun hakkında verilen AYM kararının gerekçesi geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlandı. Yerel mahkeme de yeniden yargılama kararı alarak bunu Meclis’e de gönderdi. Karar bugün Meclis Başkanlığı tezkeresi olarak Meclis’te okunduktan sonra Gergerlioğlu, Genel Kurul’a girerek yasama çalışmalarına başlayacak.

Konuyla ilgili Tele1‘e konuşan Gergerlioğlu, “Vekilliğim Meclis’te saat 14:30’da TBMM’de okunacak kararın ardından verilecek. O saatte kuliste olacağım. Ondan sonra genel kurula geçeceğim” dedi.

TELE1’de Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’na da konuk olan Gergerlioğlu, “İşin doğrusu film gibi bir hikaye. 5 yıldır ciddi haksızlıklara uğruyorum. Bunun nedeni Türkiye’deki sorunların insan hakları çerçevesinde çözülmesini istemek bunun için 27 yıllık uzman doktorluk hayatımdan KHK ile ihraç edildim. Uyduruk bir siyasi kararla Yargıtay’ın cezayı onanmasıyla cezaevine girdim. Meclis’in Anayasa Mahkemesi’nin kararını beklemesini beklerdim. Ama Meclis’te hızlıca bir okuma gerçekleşti. Ben de adalet nöbetine başladım ve polisler tarafından uyduruk bir gerekçeyle çıkarıldım” ifadelerini kullandı.

Siyasi bir kararla vekilliğinin düşürüldüğünü söyleyen Gergerlioğlu, “Düşürülen benim vekilliğim değil, halkın iradesiydi” diye konuştu.

Gergerlioğlu’ndan milletvekilliğinin iadesi için başvuru