Ömer Faruk Gergerlioğlu: Anayasa kararı çıkana kadar Meclis’ten ayrılmayacağım – GÜN ORTASI

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 2:00 pm - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 2:00 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, Ömer Faruk Gergerlioğlu oldu. Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu, Meclis’te yaşananları anlattı.

Dün Meclis’te bir darbe yaşandığını ifade eden Gergerlioğlu, milletin iradesinin ayaklar altına alındığını belirtti. Sabaha kadar toplantı odasında olduklarını belirten eski vekil, arkadaşların ‘nöbet sistemi’ oluşturduğunu ifade etti. Anayasa Mahkemesi kararı çıkana kadar Meclis’ten ayrılmayacağını söyleyen Gergerlioğlu, millet iradesinin böylesine ayaklar altına alınabilecek bir şey olmadığını vurguladı.

Milletin iradesine yönelik bu saldırının hem ulusta hem de uluslararası alanda kabul edilemez olduğunu altını çizen Gergerlioğlu, milletin kalbinde olduğunu söyledi. Enis Berberoğlu’nun da aceleci bir kararla vekilliğinin düşürüldüğü ve sonrasında bu karardan geri döndüklerini belirten eski vekil, “Benim için de aynı şey olacak” dedi.

Polis ekiplerinin kendisini alması durumunda, “Gelip alabilirler. Hukuksuz olduğunu hatırlatacağız. Bu tür görüntüler 1994 yılında maalesef yaşandı. Ama ben meşru direnme hakkımı kullanıyorum” dedi. 90 bin kişinin oyunu aldığını ve yalnızca HDP’nin değil, tüm Türkiye’nin vekili olduğununun altını çizen Gergerlioğlu, “Kamuoyuna yansıyacak görüntülerin de, toplumu ne kadar inciteceği ortadadır” dedi.