Ömer Çelik: Arınç’ın açıklamaları partimizin herhangi bir kurumsal görüşünü bağlamamaktadır

Yayın tarihi: 15 Şubat 2023 Çarşamba 8:08 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2023 Çarşamba 10:31 pm

AKP’nin kurucularından Bülent Arınç, Türkiye’yi vuran depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçimin ertelenmesi gerektiğini savundu. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Arınç’ın açıklamaları kendisinin kişisel açıklamalarıdır. Bu bakımdan açıklamaları partimizin herhangi bir yönetim organı veya kurumsal bakışını bağlamamaktadır. ” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından Türkiye’yi vuran Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası seçim tarihine ilişkin tartışmalar yeniden gündeme geldi.

AKP kurucularından ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde seçim tarihi hakkındaki tartışmaların fitilini ateşleyen bir dizi açıklamada bulundu. Arınç, “Ne Mayısta ne Haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım” dedi.

Bülent Arınç: Ne Mayısta ne Haziranda seçim olmaz olamaz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bugün MYK toplantısının ardından Arınç’ın açıklamalarının AKP ile ilgisi olmadığını belirterek şunları söyledi:

Sayın Arınç’ın açıklamaları kendisinin kişisel açıklamalarıdır. Bu bakımdan açıklamaları partimizin herhangi bir yönetim organı veya kurumsal bakışını bağlamamaktadır. O bakımdan AKP ile ilgisi yoktur. AKP’nin bunu değerlendireceği kurumlar MYK ve genel başkanlık makamıdır.