Omar, geri dönüyor! İşte yeşil sahalara çıkacağı tarih

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 7:53 am - Güncelleme: 16 Kasım 2021 Salı 7:53 am

Yeni yıl kutlamasında suratına havai fişek patlayan ve uzun süredir tedavi olan Galatasaray’ın futbolcusu Omar Elabdellaoui herkesi sevindiren bir mesaj paylaştı.

Yeni yıl kutlamasında çocukları için havai fişek patlattığı sırada suratından yaralanan Omar Elabdellaoui, Galatasaray formasını yeniden giymeye hazırlanıyor. 29 yaşındaki Norveçli futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tedavi süreci ve son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Sağ gözündeki görme kaybının giderilmesi için gerekli kök hücreyi ablasından aldığını ve kısa süre içerisinde eski sağlığına kavuşacağını söyleyen Omar, doktorların futbola dönüş için verdiği tarihi de açıkladı:

“BENİM İÇİN HER ŞEY SİYAHTI”

“Bugün güzel bir gün! Son on bir aydır neler yaşadığımı hepinize anlatmanın zamanı geldiğini hissediyorum. Bu, şüphesiz hayatımın mümkün olan her şekilde en zor ve zorlu dönemi oldu. Kaza ilk olduğunda benim için her şey tamamen siyahtı, tamamen kördüm ve yüzüm tamamen yanmıştı. Yavaş yavaş sol gözümde görmeye başlamıştım ve bir süre sonra sol gözümle mükemmel görebiliyordum.”

“ABLAM YÜZDE 100 UYUMLUYDU”

“Sağ gözüm ağır yaralandı ve yakın zamana kadar görüşümü geri kazanmayı başardığım yere kadar o gözde kördüm. Çok uzun bir yol ve birçok ameliyat oldum. Göz kapağımın bir kısmını yaktıktan sonra ilk adım, çok zor bir iş olan göz kapaklarımı yeniden oluşturmaktı. Daha sonra tüm ailemi test ettikten sonra gözüme kök hücre almam gerekiyordu; ablam %100 uyumluydu’

“OCAK AYINDAN İTİBAREN…”

“Bu benim için çok büyük şanstı. Sonra ablamın gözünden hücreler aldık ve gözüme yerleştirdik. Bugün sağ gözümle tekrar görebilmemin belki de en büyük nedenlerinden biri bu. Görmemi geri kazandıran, ihtiyacım olan son operasyon olan kornea nakli oldum. Şimdi çok iyi hissediyorum ve doktorlarımdan tam zindeliğe kavuşmak ve Ocak ayından itibaren oynamaya başlamak için yeşil ışık bekliyorum. Bu yüzden şu an tek odak noktam mümkün olan en iyi forma girmek ve kendimi takımım ve ülkem için hazır hale getirmek.”

“TERİM BABA FİGÜRÜ GİBİ…”

“Tüm Galatasaray camiasına teşekkür etmek istiyorum. Bana verdikleri destek ve inanç çok büyük oldu. Fatih Terim de bu zor zamanımda bir baba figürü gibi oldu ve her zaman yanımdaydı. Galatasaray taraftarları ilk günden itibaren destek oldu. Beni motive etti, cesaretlendirdi. Nazik mesajları ve desteğiyle bana çok yardımcı oldu. Onlara asla yeterince teşekkür edemeyeceğim ama sahada her şeyimi geri vermek için elimden geleni yapacağım.”