Ölüm orucundaki İbrahim Gökçek’in babasından çağrı!

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2020 Salı 12:26 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2020 Salı 12:26 am

Grup Yorum’un ölüm orucunda olan bas gitaristi İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek oğlu için çağrıda bulunarak, “Helin’i duyarsızlıktan kaybettik, iletişim sağlayamıyoruz. İbrahim’in de durumu çok kritik ve aynı duyarsızlıkla onu da kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Meltem Cumbul, Tele1’de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in mektubunu okudu

Grup Yorum’un bas gitaristi İbrahim Gökçek, ölüm orucunun 322’nci gününde. BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Ahmet Gökçek, İbrahim için dostları ve sivil toplum kuruluşlarının adım attığını, Yorum dışındakilerin girişimde bulunduklarını ama devlet yetkilileri ile yapılmak istenen görüşme talepleri için randevu verilmediğini söyledi.

OĞLUMUN SAĞLIĞI ÇOK KRİTİK

Baba Gökçek, “Bugünü çok zor geçirdik, bunu bilinmesini istiyorum. Oğlumun sağlığı çok kritik, bir an önce adım atılması gerekiyor. Eğer sesine kulak verilmezse haftaları değil günleri kaldı” dedi.

Ahmet Gökçek, İbrahim’in 16 yıldır Grup Yorum’da müzik yaptığını ve sanatını yapmak, sahnelere dönmek ve yeniden konser vermek için bu eyleme başladığını söyledi.

‘YAŞAMAK İSTİYOR’

LeMan, ölüm orucundaki İbrahim Gökçek’i kapağına taşıdı

Oğlunu bu halde görmek istemediğini ama ‘taleplerinde haklı olduklarını’ ifade eden Gökçek Grup Yorum için şunları söyledi:

“Bunlar sanatçı, konserlerine yüz binlerce insan gitti, o konserlerde bir tek insanın burnu bile kanamadı. iftiracıların ifadeleriyle terörist ilan edilip tutuklandılar, sanatım havam, suyum, bize sanatımızı, konserlerimizi versinler, arkadaşlarımızı bıraksınlar ben bu eylemi şimdi bırakırım diyor. İbrahim sanatını yapmak için ölmek değil, yaşamak istiyor.”

Ahmet Gökçek, Grup Yorum üyelerinin taleplerinin gerçekleşebilir makul ve hukuki olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı’na, İçişleri Bakanı’na ve Adalet Bakanı’na seslenen Ahmet Gökçek, oğlunun taleplerinin duyulup yerine getirilmesini istiyor:

“Bunlar böylesi bir ölümü hak eden çocuklar değil, Helin’i kaybettik, İbrahim’i de kaybetmeyelim. Çocuğum orada ölmesin, sesi duyulsun istiyorum. Bunun için, ne yapmam gerek, gidip kendimi mi yakayım oğlumun sesi duyulsun diye?”

“YANI BAŞIMDAKİ ODA ARTIK BOŞ”

Grup Yorum’un her iktidar döneminde baskıya maruz kaldığını belirten İbrahim Gökçek, AKP iktidarı döneminde, darbe teşebbüsünden sonra baskıların dozunun arttığını savundu.

İbrahim Gökçek, 3 Nisan’da hayatını kaybeden Helin Bölek’in, ziyaretine gelen milletvekillerine konser sözü verilirse ölüm orucunu sonlandıracağını söylediğini hatırlattı.

“Ama verilmedi” diyen İbrahim Gökçek sözlerine şöyle devam etti:

“Yanı başımdaki oda artık boş. Ben ise, bir süredir bütün yaşantımı sürdürdüğüm bu yataktan sonraki yolculuğumun nereye olacağını, bedenimde süren savaşı ölümün mü yoksa yaşamın mı kazanacağını bilmiyorum.”