Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hastaneye kaldırıldı

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2020 Perşembe 9:33 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 10:09 pm

Adli Tıp Kurumu’nun “hapishanede kalmaları uygun değil” raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hastaneye kaldırıldı.

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “hapishanede kalmaları uygun değil” şeklindeki raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki tutuklu avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hastaneye kaldırıldı öğrenildi. Silivri Kapalı Cezaevi’ne görüş için giden avukatlara, Timtik ve Ünsal’ın hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi ve Halkalı’da bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtilen Ünsal ve Timtik’in sağlık durumları hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Timtik ve Ünsal için karar veren İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi, tedavilerinin cezaevi idaresi tarafından yapılabileceği yönünde karar vermişti. Verilen bu karar üzerine ölüm orucundaki avukatların zorla hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirdi. ÇHD davasında 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti. Adli Tıp Kurumu, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor vermişti.