Ölüm orucu eylemine polisten sert müdahale! Çok sayıda gözaltı var

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 6:01 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 6:01 pm

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın derhal tahliye edilmesi talebiyle yapılan basın açıklamasına polis müdahale etti. Çok sayıda gözaltı var.

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla Timtik’in tutulduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya eski HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan, Timtik ve Ünsal’ın meslektaşları ve zok sayıdra yurttaş katıldı. “Adalet sağlansın Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “Ebru, Aytaç yaşasın” ve “Ebru, Aytaç onurumuzdur” sloganları atıldı. Açıklama metnini Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu adına Grup Yorum üyesi Eren Erdem okudu.

Ölüm orucundaki Avukat Ebru Timtik’in durumu kötüleşti!

‘SAĞLIĞINI SİZ BOZDUNUZ’

Timtik’in 25 gündür Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde zorla tutulduğunu belirten Erdem, “Adli tıp kurumunun hapishanede kalamaz raporuna rağmen tahliye edilmedi ve hapishane koşullarından daha ağır koşullara sahip bir hastane hücresine kapatıldı Ebru sağlığını tahliye etmeyenler zorla bir hastane hücresine kapatanlar bozdu. Ebru sıvı alımında zorlanıyor. Ebru için bir saniyenin bile değeri çok önemli. Ebru’nun havasız hastane hücresinde tutulduğu her saniye, ömründen ömür gidiyor. Ebru’nun sağlığını siz bozdunuz. Adli Tıp Kurumu raporunu uygulamayanlar bozdu. Derhal tahliye edilmesi gerekirken zorla hastanede tutan memur zihniyetli, etik kurallara ve uluslararası sözleşmelerle uymayan hekimler bozdu” dedi.

İktidara “Henüz geç değil. Ebru’nun Aytaç’ın katili olarak tarihe adınızı yazdırmayın” diye seslenen Erdem, “Zorla müdahale cinayettir. Ebru’nun sakat kalmasına izin vermeyeceğiz. Onu öldürmenize izin vermeyeceğiz. Ebru Timtik derhal tahliye edilmelidir” diye konuştu.

HASTANE ÖNLERİNE ÇAĞRI

Timtik ve Ünsal için zamanın daraldığını vurgulayan Erdem, “Ebru’nun durumu kritik aşamayı da aşmış bulunuyor. Onları hastane hücrelerinden ancak dayanışmayla birlik olursak alabiliriz. Bu nedenle tüm halkımızı hastane önlerine Ebru ve Aytaç’ı sahiplenmeye çağırıyoruz. Gelin zorla müdahale işkencesine engel olalım. Gelin Ebru ve Aytaç’ı yaşatalım, onları hastane hücresinden alalım” diye konuştu.

Şakran Cezaevi’nde tutulan Didem Akman ve Özgür Karakaya’nın da 185 gündür ölüm orucunda olduğunu hatırlatan Erdem, şöyle devam etti: “Didem Akman talebi ağırlaştırılmış müebbet infaz rejiminin iptal edilmesi ve koşullarını düzeltilmesidir. Didem Akman 4 yıldır insanlık dışı koşullarda 8 metre karelik bir disiplin hücresinde tutuluyor. Didem Akman’ın haklı talepleri derhal kabul edilmelidir. 35 kiloya düşen Didem Akman’ın haklı istekleri yerine getirilmelidir. Özgür Karakaya’nın talebi ise adil yararlanmaktır. Gizli tanık beyanlarıyla verilen senelerce hapis cezası derhal bozulmalıdır.”

‘ELİNDEN GELENİ YAPMALI’

Eski HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan da insanların adil yargılanmak için ölüm orucuna girdiklerini muhalefet parti milletvekillerinin de artık hastane önüne gelmesi gerektiğini söyledi.
Açıklamaların ardından Grup Yorum üyeleri, Timtik ve Ünsal için “Bir Mevsim” şarkısını seslendirdi. Program bitiminde hastane önünde nöbet tutan kişilere polis müdahale etti. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.