‘Oluk oluk kan akıtıp altında duş alacağım’ diyen bir şahıs vardı, yurtdışına kaçtı’

Yayın tarihi: 10 Nisan 2020 Cuma 9:21 am - Güncelleme: 10 Nisan 2020 Cuma 9:34 am

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Meclis kürsüsünde infaz paketine yönelik eleştiriler dile getirince gerilim yaşandı. Aydoğan, ‘Oluk oluk kan akıtıp altında duş alacağım’ diyen bir şahıs vardı, hatırlıyor musunuz? O şahıs cezaevi görmedi. O şahsı lütfen sorguya çağırdınız, yanında yüzlerce arabayla beraber gitti, ifade verdi ve geziyor.’

Yargı’daki hukuksuzlukları vurgulamak için “majestelerinin yargısı” ifadesini kullanan Aydoğan’a AKP’liler müdahale etmeye çalıştı.

Aydoğan, Sedat Peker’in tehditler savurup yargılanmadan hemen önce elini kolunu sallayarak yurtdışına kaçmasını hatırlatıp, “Majestelerinin yargısı budur işte” dedi.

Bu sözlerin ardında Meclis’te kısa süreli gerginlik yaşandı. Aydoğan Sedat Peker’in yurtdışına kaçışını şöyle özetledi:

“Oluk oluk kan akıtıp altında duş alacağım.” diyen bir şahıs vardı, hatırlıyor musunuz? (HDP sıralarından “Evet.” sesleri) O şahıs cezaevi görmedi. O şahsı lütfen sorguya çağırdınız, yanında yüzlerce arabayla beraber gitti, ifade verdi ve geziyor. Milletin yarısını tehdit etti, ölümle tehdit etti, kan akıtmayla tehdit etti; cezaevi görmedi, herhâlde hakkındaki soruşturma da akamete uğramıştır.

İkinci bir ifade daha okuyacağım: “Senin kanını akıtır, sana içiririm. Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın, yoksa seni paramparça ederim. Öldüreceğim kişiyi önceden haber veririm.” Bu da İstanbul’u sizin elinizden alan, Türkiye’deki demokrasi güçlerinin göz bebeği Ekrem İmamoğlu’na bundan on üç gün önce gönderilmiş bir e-mail.”