Oluç, saldırının detaylarını TELE 1’de anlattı: Saldırganın binaya girmesi tesadüf değil!

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 12:05 am - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 12:05 am

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TELE 1’de HDP Bahçelievler ilçe binasına yapılan saldırının detaylarını anlattı. İlçe binalarının polis gözetiminde olduğuna vurgu yapan Oluç, “Saldırganın binaya girmesi tesadüf değil” dedi.

HDP’li Saruhan Oluç, TELE 1’de yayınlanan Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programının konuğu oldu. Oluç, HDP Bahçelievler ilçe binasına bugün gerçekleştirilen saldırının detaylarını anlattı.  “HDP binalarına saldırı düzenleyen bir odak var” diyen Oluç, saldırının İzmir’de katledilen HDP’li Deniz Poyraz’ın davasından bir gün önce gerçekleşmesine dikkat çekti.

“İKİ GÜNDEMİMİZ OLDU”

Muhalefet partilerine gerçekleştirdikleri ziyaretlere değinen Oluç, “Ziyaretimizde iki konu gündemimizde oldu. Birincisi ekonomik ve sosyal kriz. İkincisi de erken seçime ilişkin hangi adımların atılacağına dair görüş alışverişi yapmaktı. Seçim ortamına girdik seçim ortamının bir an evvel halkın önüne sandığın getirilmesiyle sonuçlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun nasıl gerçekleşeceğine dair görüşlerimizi paylaştık.” ifadelerini kullandı.

“SALDIRGANIN ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK BİNAYA GİRMESİ TESADÜF DEĞİL”

Saruhan Oluç, HDP’nin birçok ilçe binasının önünde polislerin görev yaptığını söyledi. Oluç, saldırının detaylarına ilişkin şöyle konuştu:

“HDP Bahçelievler ilçe binasına saldırı gerçekleşti. Partimize gelerek “Üye olmak istiyoruz” diyorlar. Saldırgan çayı arkadaşlarımın üzerine dökerek silah çekiyor. Partideki arkadaşlarımız atak davranıyorlar ve vahim sonuç ortaya çıkmadan ufak yaralamalar oluyor. Saldırganı kovalıyorlar saldırgan da bir dükkana giriyor. Polisler gecikerek geldikten sonra da gözaltına alınıyor. Tarih o kadar manidar ki. Yarın Deniz Poyraz davası başlıyor İzmir’de. Onun arefesinde bu saldırı yapılıyor. Bunun bir gözdağı olduğunu düşünüyoruz. Halkı yıldırmak HDP ile ilişkisi olanları yıldırmak için yapıldığını düşünüyoruz. İktidarın içindeki belli ortakların kaos planı var. Türkiye’de bir kaos yaratmak istiyorlar. Bunun için de HDP binalarına saldırı düzenleyen bir odak var. İlçelerimizin birçoğu polis gözetiminde. Bu durumda bir saldırganın elini kolunu sallayarak parti binasına girmesi tesadüf değil. Aynı şey Deniz Poyraz katledilirken de yaşanmıştı. Mesaj vermek istiyorlar. Bu mesajı biz anlıyoruz ve bunun karşısında demokratik siyasetteki kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.”

HDP’li Sancar saldırı yapılan parti binasında