Ölü taklidi yaparak kurtulduğu gaspçı, komşusu çıktı

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 2:43 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 2:43 pm

Karabük’te, gece yarısı evine girdiği Hafize Kaya’yı (70) darp ettikten sonra kolundaki bilezikleri gasbeden R.Y.’nin yaşlı kadının komşusu olduğu ortaya çıktı. Olaydan sonra Jandarma tarafından yakalanan R.Y. bugün adliyeye sevk edildi.

Olay, önceki gün, merkeze bağlı Arıcak köyünde meydana geldi. Hafize Kaya, uyuduğu sırada diğer odadan gelen seslere uyandı. Atıcı, kalkıp odasından çıktığında bir kişiyle karşı karşıya geldi. Bu kişi, Hafize Kaya’nın başına sopa ile vurdu. Yaşlı kadın direnmek istedi. Kurtulamayacağını anlayınca da ölü taklidi yaptı. Şüpheli ise yerde kanlar içinde yatan Hafize Kaya’nın kolundaki 2 bileziği alıp kaçtı.

Şüphelinin evden çıkmasının ardından Hafize Kaya, ailesini arayarak, yardım istedi. Durum, jandarma ve sağlık ekiplerine bildirildi. Hafize Kaya, adrese sevk edilen ambulansla Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Karabük Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Suç Araştırma Timi ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı.

Yapılan araştırmada, şüphelinin komşusu R.Y. olduğunu belirledi. Komşu R.Y. evinde yakalanarak, gözaltına alınırken, çaldığı bilezikler de ele geçirildi.

Gözaltına alınan R.Y. sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçilerek adliyeye sevk edildi. R.Y. savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıldı.