Koronavirüs Türkiye’ye yaklaşıyor… İstanbul’daki hastaneden önemli açıklama…

Yayın tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 10:48 am - Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe 9:06 pm

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Avrupa’ya da yayılan koronavirüs nedeniyle küresel çapta “olağanüstü hâl” ilan edilmesi tartışılıyor Virüs henüz Türkiye’de görülmedi fakat Türkiye’ye yakın ülkelerde yavaş yavaş belirmeye başladı. Yapılan son açıklamaya göre de koronavirüs sebebiyle ölen insan sayısı 170’e yükseldi. 19 yaşındaki S.Y isimli bir kadının dün koronavirüs şüphesiyle İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldığı iddia edildi. Paniğe neden olan yazının ardından hastane yönetiminden açıklama geldi.

Çin’in orta kısmında bulunan Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyaya korku salan koronavirüs hızla yayılıyor.

Ölü sayısı 170’e yükseldi, Rusya sınırlarını kapatıyor…

SAYI 170’E YÜKSELDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bugün İsviçre’nin Cenevre kentinde toplanıp, küresel ölçekte “acil durum” ilan etmeyi masaya yatıracak. koronavirüs salgını nedeniyle Çin’de ölenlerin sayısı 170’e yükseldi. Tespit edilen vaka sayısı ise 8 bine yaklaşıyor.

İSTANBUL’DA KORONA ŞÜPHESİ

Evrensel’in edindiği bilgilere göre; 19 yaşında S.Y isimli bir kadın koronavirüs şüphesiyle Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Hastanın, koronavirüs şüphesiyle enfeksiyon hastalıkları servisine yatırıldığı iddia edildi.

Ankara Şehir Hastanesinde Koronavirüs alarmı!

YEŞİL ALAN KARANTİNAYA ALINDI

Acil servisin yeşil alan bölümüne “Coranavirüs şüphesi ile yeşil alan kapatılmıştır. Muayene diğer alanlarda yapılmaktadır” diye yazı yazıldı.

HASTANE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Paniğe neden olan yazının ardından hastane yönetiminden açıklama geldi. Yapılan açıklamada hastanın gribal enfeksiyon geçirdiği ve taburcu edildiği bilgileri paylaşılarak şu ifadeler kullanıldı;

”28/01/2020 tarihinde saat 22:30 sularında hastanemiz acil servisine ateş, halsizlik şikayeti nedeni ile başvuran 19 yaşında bayan hasta hastanemizde çalışan acil uzmanı tarafından acil servis yeşil alanda değerlendirilmesi sonrasında Başhekimliğimizin bilgisi dışında Corona Virus enfeksiyonu ön tanısı şüphesi ile ilgili uzman tarafından yazılan bir not ile müşaade altına alınmıştır.

İstanbul’da koronavirüs şüphesi! Hastaneden açıklama geldi

Hastanın hastanemiz enfeksiyon hastalıkları kliniği tarafından muayenesi ve yapılan tetkikleri sonrasında Corona Virus enfeksiyonu kliniği ile uyumlu olmadığı tespit edilmiştir. Üst solunum yolları enfeksiyonu nedeni ile tedavisi düzenlenerek hastanemizden taburcu olmuştur. Hastanemizin hiçbir biriminde karantina uygulaması yapılmamıştır ve acil servisimiz de dahil olmak üzere tüm birimlerimiz kesintisiz hizmet vermeye devam etmektedir. Kamu oyunda oluşan yanlış anlaşılma ve bilgi kirliği nedeni ile Başhekimliğimiz adına tüm halkımızdan özür dileriz. İhmali olan çalışanlar hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. ”

‘Koronavirüs’ önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

TÜRKLER TAHLİYE EDİLİYOR

Türkiye virüse karşı birtakım tedbirler aldı. Çin’den gelen turistler İstanbul Havalimanı’nda termal kameralarla kontrol ediliyor.

Ayrıca Wuhan’da yaşayan 32 Türk’ün tahliyesi yolunda karar çıktı. Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen dün yaptığı açıklamada, Çin’de yaklaşık 6 bin Türk yaşadığını ve Wuhan’daki 32 Türk’ün tahliye edileceğini duyurdu.

Büyükelçi Önen, Çin’de virüs kapan bir Türk vatandaşı olmadığını belirterek, 32 Türk’ün ambulans uçakla Türkiye’ye getirileceğini ve karantina uygulaması yapılacağını açıkladı.

VİRÜS TÜRKİYE’YE NE KADAR UZAK?


Koronavirüs alarmı şimdiye kadar İstanbul Büyükçekmece, Nevşehir, İzmir ve Aksaray’da verildi fakat hiçbir vakada virüs tespit edilmedi. Peki koronavirüs Türkiye’ye ne kadar uzak? Virüs Türkiye’ye en yakın 2 bin 359 kilometre uzaklıkta görüldü.

Google’dan elde edilen verilere göre; şimdiye kadar dört vakanın tespit edildiği Almanya, virüsün görüldüğü Türkiye’ye en yakın ülke. Almanya’da yaklaşık 2 milyon Türk yaşıyor.

Almanya’nın ardından en yakın ülke ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE). Yaklaşık 14 bin Türk vatandaşının yaşadığı BAE ise takribi Türkiye’ye 2 bin 460 kilometre mesafede. BAE’de görülen vaka sayısı da Almanya ile aynı, yani dört kişi.

Yaklaşık 760 bin Türk’ün yaşadığı Fransa’nın Türkiye’ye uzaklığı ise 2 bin 805 kilometre olarak görülüyor. Bu ülkede ise 30 Ocak itibarıyla koronavirüs enfekte olan beş vaka bulunuyor.

Türkiye’ye 2 bin 635 kilometre mesafede bulunan Finlandiya’da ise şimdiye kadar bir vaka görüldüğü açıklandı. Finlandiya’da yaşayan Türk sayısı ise yaklaşık olarak 13 bin olarak veriliyor.