Ölü bulunmuştu…İngiliz ajanın ofisine gelen kargoda dikkat çeken detay!

Yayın tarihi: 12 Kasım 2019 Salı 3:45 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı 3:45 pm

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu’nda ölü bulunan eski İngiliz istihbarat subayı ve ABD destekli Beyaz Baretliler’in kurucusu James Gustaf Edward Le Mesurier ile ilgili bir açıklama yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Başakşehir’de yapımı süren şehir hastanesinde incelemelerde bulundu.

Vali Yerlikaya incelemelerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Vali Yerlikaya, dün evinin önünde ölü bulunan eski İngiliz istihbarat subayının soruşturmasındaki son gelişmelerin sorulması üzerine, “Arkadaşlarımız çalışıyor.

Cumhuriyet Başsavcılığımız, emniyetimiz çok yönlü olarak konuyu aydınlatmak için gayret gösteriyor. Dün bir açıklama yaptım bununla ilgili. Yeni bir açıklama yapmamızı gerektirecek gelişme olduğu zaman sizlerle paylaşacağız” dedi.

GELEN KARGODA DİKKAT ÇEKİCİ DETAY

Eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Le Mesurier’in evinin bulunduğu sokakta sessizlik hakim. Sabah saatlerinde Le Mesurier’in ofisine kargoyla paket geldi.

Kargo paketinin üzerinde Nihad Sarmini isminin yer aldığı görüldü. Sarmini’nin sosyal medya hesabından eski istihbarat görevlisinin ölümü sonrasında paylaşımlar yaptığı görülürken “Bu sabah büyük bir şok oldu. James Le Mesurier bize her toplantıda “daha fazla hayat kurtarmak için ne yapabiliriz derdi. Huzur içinde yatsın” ifadelerini paylaştı.

Sarmini’nin sosyal medya bilgilerinde Suriye İdlib’li olduğu görülüyor. Kargo çalışanı kapının mühürlü olması nedeniyle paketi geri götürdü.

EŞİ EVİN ÖNÜNE ÇİÇEK BIRAKMAK İSTEDİ

Le Mesurier’in eşi Hedving Christina’nın arkadaşları gün içinde evin bulunduğu sokağa geldi. Hayatını kaybeden eski İngiliz istihbarat görevlisinin eşinin de evin önüne çiçek bırakmak istediğini belirten kadınlar basın mensuplarını görünce uzaklaştı.