Olimpos’u yok edecek plan

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 2:54 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 2:55 pm

Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, Olimpos Koruma İmar Planı yüzünden, Türkiye’nin turizm mirası Olimpos’un yapılaşmaya açılacağı, bölgedeki değerli portakal bahçelerinin de yok olacağı yönünde rapor hazırladı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi, Olimpos Koruma İmar Planı kapsamında, orman ve tarım varlığı açısından nadide miras alanları arasında sayılan Olimpos’un, yapılaşmaya açılacağını, bölgedeki değerli portakal bahçelerinin de yok olacağını içeren bir rapor hazırladı.

Olimpos’un imar planı onaylandı: Birinci dereceden üçüncü derece SİT alanına çevrildi

YAPILAŞMAYI ARTTIRACAK

Şube yönetimi, imar planının iptali için dava hazırlıklarına başladıklarını belirerek, Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manav, sit derecesinin düşürülmesinin fırsata dönüştürülüp plan hazırlandığını, planın korumayı değil yapılaşmayı artıracağını söyledi.

DHA’dan Olimpos için çıkarılan imar planına ‘destek’ haberi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Olimpos antik kenti 1,2 ve 3. DERECE Arkeolojik sit alanına ilişkin milli park sınırları dışında kalan, koruma amaçlı imar planları’ 12 Mart’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Ebru Manav, asıl olarak kaçak yapıların yasallaştırılması amacıyla hazırlanan planın bölgede yapılaşma talebini daha da artıracağı ve tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılmasının riske gireceği tespitini yaptı.