Olimpiyat öncesi Fransa’da alarm! Trene sabotaj, havalimanına bomba ihbarı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 4:36 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2024 Cuma 4:37 pm

Fransa’da Olimpiyat Oyunları‘nın açılışına saatler kala bir Paris uçağı için bomba ihbarı yapıldı, Yüksek Hızlı Tren (TGV) ağına sabotaj eylemi düzenlendi.

Fransa’da açılışı saat 20.30’da yapılacak 2024 Paris Olimpiyatları öncesi hem bomba ihbarı yapıldı, hem sabotaj eylemi düzenledi.

PARİS UÇAĞINA BOMBA İHBARI

Reuters’ın haberine göre Air France’ın Paris uçağı, bomba ihbarı nedeniyle ülkede bulunan Mulhouse Havalimanı’nda bekletildi. Fransız polisi ihbarın ardından havalimanını derhal boşalttı. Kontrollerin ardından Basel-Mulhouse Havalimanı öğleden sonra yeniden faaliyetlerine başladı.

TRENE SABOTAJ VE KUNDAKLAMA

Fransız Devlet Demiryolları Kurumu (SNCF) ise gece saatlerinde Yüksek Hızlı Tren (TGV) ağına yönelik büyük bir sabotaj eylemleri gerçekleştirildiğini duyurdu. SNCF, Eure-et-Loir bölgesindeki Courtalain yakınlarında kundaklama eylemlerinin de olduğu sabotaj saldırıları sonucu çıkan yangınların demiryolu hattında ciddi aksamalara neden olduğunu ifade etti.

‘800 BİN YOLCU ETKİLENEBİLİR’

SNCF, bu aksamaların 800 bin yolcuyu etkileyeceğini ve trafiğin önümüzdeki pazartesiye kadar aksayabileceğini bildirdi. SNCF, tren seferlerinin en kısa sürede eski haline getirilmesi için çalıştıklarını ve sorumluların bulunması için yetkililerle işbirliği içinde olduklarını açıkladı.

BAŞBAKANDAN TEŞEKKÜR

Başbakan Gabriel Attal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu sabah erken saatlerde, SNCF tesislerinde hazırlıklı ve koordineli sabotaj eylemleri gerçekleştirildi” dedi. Olayın demiryolu ağı üzerindeki etkilerinin büyük ve ciddi olduğunu belirten Attal, itfaiyecilere ve SNCF personeline teşekkür ederek, tatil için yola çıkan yolcuların sabrını, anlayışını takdir ettiğini ifade etti. Attal, güvenlik güçlerinin bu suç eylemlerini gerçekleştirenleri bulup cezalandırmak için çalıştığını belirtti.

‘BİRÇOK FRANSIZ’IN TATİL PLANLARINI TEHLİKEYE ATACAK’

Eski Ulaştırma Bakanı Patrice Vergriete, koordineli olarak gerçekleştirilen bu sabotaj eylemlerinin birçok TGV hattını hedef aldığını ve hafta sonuna kadar trafiği ciddi şekilde aksatacağını belirtti. Vergriete ayrıca, “Bu suç teşkil eden eylemleri şiddetle kınıyorum. Bu saldırılar birçok Fransız’ın tatil planlarını tehlikeye atacak” dedi. Eski Bakan, yoğun çaba gösteren SNCF ekiplerine de teşekkürlerini iletti.

Olimpiyat öncesi Fransa’da alarm! Trene sabotaj, havalimanına bomba ihbarı

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ