Olimpiyat efsanesi Yusuf Dikeç’e Sırp rakibinden telefon: Biz birinci olduk sen konuşuluyorsun

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 12:50 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 12:50 pm

Paris 2024 Olimpiyatları’nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Türkiye’ye ilk kez madalya getiren Yusuf Dikeç konuştu. Dikeç, Altın madalya kazanan Sırp rakibi Damir Mikec’in kendisini arayarak, “Birinciliği biz aldık ama en çok sen konuşuluyorsun” dediğini söyledi.

Paris 2024 Olimpiyatları’nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan’la birlikte gümüş madalya kazanan milli atıcı Yusuf Dikeç, gündemden düşmüyor. Müsabakalarda lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizat tercih etmeyen Dikeç, atış sırasındaki özgün duruşuyla da dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal medyada hızla yayılan bu görüntüler, Dikeç’i bir anda dünya çapında ünlü hale getirdi. Dünyanın her yerinden kendisine mesajlar geldiğini belirten Dikeç, “Japonya’dan ‘Ülkemizde çok meşhur oldun’ mesajları aldım. Birinci olan Sırp arkadaşım da ‘Birinci biz olduk ama en çok sen konuşuldun. Altın madalyayı biz mi aldık, siz mi aldınız, karıştırılmış gibi’ dedi. Bu kadar ilgi göreceğimi beklemiyordum” ifadelerini kullandı.

Yusuf Dikeç sosyal medyayı sallamaya devam ediyor! Cem Yılmaz da ikonik pozu paylaştı

Günaydın’a konuşan Yusuf Dikeç, şunları söyledi:

“Açıkçası bu pozu sükse olsun diye yapmadım. 24 yıldır bu sporu yapıyorum. 5 Dünya, 4 Avrupa şampiyonam var. O yarışmalarda da aynı pozisyonda aynı şekilde atış yaptım”

ELİNİ NEDEN CEBİNE KOYDUĞUNU ANLATTI

“Vücudumu daha stabil ve dengede tutabilmek için elim cebimde atış yapıyorum. Atış pozumun bu kadar konuşulacağını da hiç beklemiyordum. Ben de açıkçası çok şaşırdım. Yurt dışındaki arkadaşlarım da atış pozumun çok konuşulduğunu söyledi. İnanın beklemediğim bir şeydi. Japonya’dan ‘Ülkemizde çok meşhur oldun’ diye mesajlar geliyor.”

DAMİR MİKEC ARADI

“Sırbistan’da da aynı şekilde çok konuşuluyormuşum. Birinci olan Sırp arkadaşım beni aradı, “Birinciliği biz aldık ama en çok sen konuşuluyorsun. Altın madalyayı biz mi aldık, siz mi aldınız karıştırılmış gibi’ dedi.”

 

Kaynak: TELE1