Ölen kocasından hamile kalmak isteyen 62 yaşındaki kadına mahkemeden yeşil ışık

Yayın tarihi: 3 Ocak 2024 Çarşamba 1:44 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2024 Çarşamba 1:44 pm

Avusturalya’da yaşayan 62 yaşındaki kadın ölen kocasından hamile kalmak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme kadının ölen kocasından sperm alınmasına izin verdi. Alınan spermin kullanılması için bir mahkeme kararı daha alması gerekiyor.

Avustralya’da Yüksek Mahkeme, 62 yaşında bir kadına, suni döllenme ile hamilelik için ölü kocasından sperm alması için izin verdi. Kadın, 61 yaşındaki kocasının 2023 sonunda ölmesinin ardından mahkemeye acil başvuruda bulundu.

Eşinin cesedi Sir Charles Gaidner hastanesine götürüldükten sonra kadının hastaneye spermin hala kullanılabilirken çıkarılıp, korunması için başvuru yaptığı ancak kendisine konuyla ilgili bir yetkili atanmadığı belirtildi. Kadın, bunun üzerine ölümün ertesi günü mahkemeye başvurdu.

Mahkeme dosyasına göre çiftin daha önce iki çocuğu oldu, ancak ikisi de ayrı kazalarda hayatlarını kaybetti. Dosyaya göre ölümlerden sonra çift, tekrar çocuk sahibi olmak üzerine konuştu ancak doktorları kadının yaşı nedeniyle bunun zor olacağını belirtti.

56 yaşındaki kadın torununa taşıyıcı anne oldu

20 YAŞINDAKİ KUZENİ TAŞIYICI ANNE OLACAK

Kadın mahkemeye, 20 yaşındaki kuzeninin taşıyıcı anne olmayı kabul ettiğini söyledi. Mahkemenin kararı doğrultusunda ölü adamın spermin alınıp muhafaza edilebilecek, ancak kullanılması için ayrı bir mahkeme kararı gerekecek.

Kaynak: TELE1