Öldürülen Elif Aydın’ın kardeşi: Tek kurşunla can vermek için beden almadık

Yayın tarihi: 7 Mart 2020 Cumartesi 4:55 pm - Güncelleme: 7 Mart 2020 Cumartesi 4:55 pm

Bursa’da göğsünden vurulmuş halde taksiden yola atılan Elif Aydın’ın kardeşi Eda Kızgın, ‘Biz şiddet görmek, tecavüz edilmek, yakılarak veya tek kurşunla can vermek için beden almadık’ dedi.

Bursa’da taksinin içinde göğsünden tek kurşunla vurulan 25 yaşındaki Elif Aydın hayatını kaybetti. Elif Aydın’ı boşanma aşamasında olduğu 28 yaşındaki Hüseyin Ömer Aydın öldürdü. Aydın’ın kardeşi Eda Kızgın günlerdir sosyal medyada kadın cinayetlerine tepki gösteriyor.

Cinayetin ardından Tükenmez Haber’den Nilay göl’e konuşan Eda Kızgın, “Biz şiddet görmek, tecavüz edilmek, yakılarak veya tek kurşunla can vermek için beden almadık. Adalet istiyorum. Elif’in cinayeti için. Tedbir istiyorum Elif gibi olmamaları için” dedi.

‘DEFALARCA VÜCUDUNDAKİ YARALARI BİRLİKTE SARDIK’

Ablası Elif Aydın’ın daha önce de şiddete uğradığını söyleyen Kızgın, “Defalarca vücudundaki yaraları birlikte sardık. Zaten boşanma aşamasındaydı ve uzaklaştırma kararı vardı. Yaklaşık bir ay önce uzaklaştırma cezasını ihlal ettiği için cezaevine girmişti, 1.5 ay boyunca cezaevinde kaldı. Ailemizle paylaştı bu durumu. Ben defalarca duruma şahit oldum.” diye konuştu.

29 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’da Hüseyin Ömer Aydın’ın Elif Aydın’ın iş yerine giderek silah zoruyla taksiye bindirdiğini söyleyen Kızgın, “Uyuşturucu bağımlısı olan ve boşanma aşamasındaki eşi tarafından tek kurşunla acımasızca öldürüldü. Tüm bu olaylara tanıklık eden taksi şöförü araç içerisindeydi. Takside göğsünden vurduktan sonra hareket halindeki araçtan yola atılan Elif hayatını kaybetti. Geride bıraktığı 2,5 yaşındaki yavrusu Asel kaldı. Asel şimdi annesiz büyüyecek” dedi.

‘TEK KURŞUNLA CAN VERMEK İÇİN BEDEN ALMADIK’

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’de kadın cinayetlerinin durması için çağrı yapan Kızgın, “Her kadın özeldir. Her kadın çiçektir. Biz şiddet görmek, tecavüz edilmek, yakılarak veya tek kurşunla can vermek için beden almadık. İyi kalpli olan her insan kadınlara her gün onların günüymüş gibi davranır. Başta Elif olmak üzere tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.