Öldürdükten sonra eşyalarını çalmış! Fatma Keke’nin katiline müebbet

Yayın tarihi: 29 Haziran 2022 Çarşamba 6:43 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2022 Çarşamba 8:29 pm

Fatma Keke’yi darp ederek öldüren Özer Ağaoğlu’na kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve kişinin ölmesinden yararlanmak suretiyle hırsızlık’ suçlarından müebbet ve 9,5 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Sarıyer’de, 26 Temmuz 2021 tarihinde evine gittiği Fatma Keke’yi darp ederek öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Özer Ağaoğlu’nun yargılanmasında duruşma bugün görüldü. 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık jandarma eşliğinde getirildi.

HIRSIZLIK İDDİANEMESİ HAZILANDI: EŞYALARI NEDEN ALDIM BİLMİYORUM

Mahkemede, sanık Özer Ağaoğlu’nun Fatma Keke’yi öldürdükten sonra evinden hırsızlık yaptığı suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Devam eden davaya, sanık hakkında ‘nitelikli yağma’ ve ‘hırsızlık’ suçlarından hazırlanan iddianamenin gönderildiği ve bu iddianamenin de kabul edildiği kaydedildi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından sanık, “Fatma Keke’ye ait eşyaları aldım ancak ne amaçla aldığımı bilmiyorum. Olayın şokundaydım. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

“ONDAN KURTULMAK İSTEDİM”

Savcının mütalaasına karşı savunma yapan Ağaoğlu, “Bilerek ve isteyerek cinayet işlemedim. Alkollüydük. Onu zorla tutmadım, zaten sevgili de değildik. Onu zorla alıkoymadım, aksine ondan kurtulmak istedim” dedi. Sanık, son sözünde ise mahkemenin vereceği cezaya razı olduğunu söyledi.

İNDİRİM UYGULANMADI: MÜEBBET VE 9,5 YIL HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Özer Ağaoğlu’nu, Fatma Keke’yi ‘kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Birleşen yeni iddianame yönünden de hüküm kuran mahkeme, Ağaoğlu’na ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘kişinin ölmesinden yararlanmak suretiyle hırsızlık’ suçlarından da toplamda 9,5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın suç işleme şekli ve suçtan sonraki davranışlarını göz önünde bulundurarak takdir indirimi uygulamadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkemede kan donduran ifadeler! Fatma Keke kanlar içindeyken duşa girmiş