Öldükten 4 yıl 2 ay sonra işine iade edildi!

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 9:12 am - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 9:12 am

KHK ile görevden alınan öğretmen Kazım Ünlü, öldükten 4 yıl 2 ay sonra işine iade edildi. Ünlü’nün oğlu, “Bak 4 yıl 2 ay oldu sen gideli. Gece gece midemin ortasına bir yumruk yedim baba. Sevinmeli miyim? Üzülmeli miyim?” paylaşımını yaptı.

BirGün’den Abidin Yağmur’ın haberine göre, Eğitim Sen Tekirdağ Şube Sekreteri’yken 2017 yılında kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kamudaki görevinden ihraç edilen Öğretmen Kazım Ünlü hakkında, ölümünden yıllar sonra ‘işe iade’ kararı verildi.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ilan edilen OHAL sürecinde on binlerce kamu emekçisi KHK’lerle işinden ihraç edildi. Kazım Ünlü de 7 Şubat 2017’de yayınlanan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen öğretmenler arasındaydı. O dönemde Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Sekreteri olan Kazım Ünlü, ihraç kararının ardından Elazığ’da geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında hayatını kaybetti.

Kazım Ünlü’nün işe iade başvurusu dosyası yıllarca OHAL Komisyonu’nda bekletildi. Komisyon, Ünlü hakkında ölümünden 4 yıl 2 ay sonra işe iade kararı verdi ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bildirdi.

AYM’den emsal KHK kararı!

“DEVLET SANA ‘PARDON’ DEDİ BABA”

Babasının işe iade kararını öğrenen Ozan Ünlü, tepkisini sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı: “Öfkeliyim baba. Kızsan da bana öfkeliyim. Yarısı yaşanmamış bir ömür bıraktın geride. Gerçekleşmemiş hayaller de vardı bavulunda. Ve kalbinin artık bu yüke dayanamadığı saatte devlet sana ‘Pardon’ dedi baba. Kusura bakma hata yapmışız, dedi. Bak 4 yıl 2 ay oldu sen gideli. Gece gece midemin ortasına bir yumruk yedim baba. Sevinmeli miyim… Üzülmeli miyim?”

Eğitim Sen Çorlu Şube Başkanı Şükrü Civelek, 2017 yılının şubat ayında çıkarılan KHK ile Tekirdağ’dan 32 kişinin ihraç edildiğini, bunlardan 25’i hakkında karar verildiğini kaydetti. Kazım Ünlü’nün işe iadesine karar verilen 25 kişiden biri olduğuna değinen Civelek, “Mehmet Nasır Sönmez arkadaşımız da vefat ettikten sonra iade edilmişti. Kazım hocamız da vefatından sonra iade edildi. Çorlu olarak iki arkadaşımızın maalesef vefatlarından sonra iade edildiklerine tanık olduk” dedi.

Civelek, “Kazım hocamız çok uzun yıllar burada Eğitim Sen’e katkı vermiş, zaman zaman bir nefer gibi, zaman zaman bir yönetici gibi sendikanın her işine koşan bir arkadaşımızdı. İhraç sürecinde babası hastalanmıştı, babasına bakıyordu. O stresli süreçte, ihracından 10 ay sonra vefat etti. Eğitim Sen olarak KHK’ye sendikal hareketi bölme, başarısızlığa uğratma çabası olarak bakıyoruz. Yoksa Eğitim Sen’in FETÖ ile ne işi olabilir. Bugün görüyoruz ki arkadaşlarımızın büyük kısmı işlerine iade ediliyor ama bizim arkadaşlarımızın, KESK’lilerin dosyaları sona bırakılıyor. Sona bırakılarak arkadaşlarımıza ceza veriliyor” diye konuştu.

HAKLARINI ALACAĞIZ

Kazım Ünlü’nün tüm hukuki haklarının alınacağını ifade eden Civelek, “O dönem emekli olmuştu. Yasal süreçte emekli olma hakkı vardı. Ama işçi gibi emekli olmuştu. Şimdi ise kamu emekçisi olarak emeklilikle ilgili haklarını alacak. Ama yaşanılan acıların telafisi mümkün değil. Hiç kimse Kazım’ı geri getiremeyecek. Kazım, bizim sendikamızın tarihinde iz bırakmış bir insandı. İçimizdeki öfkeyi ve adalet duygusunu zirve yaptırdı Kazım’ın haberi. Geç gelen adalet, adalet değildir” ifadelerini kullandı.