Öldüğü söylenen Kim Jong-un için yeni bir iddia!

Yayın tarihi: 30 Nisan 2020 Perşembe 9:51 am - Güncelleme: 30 Nisan 2020 Perşembe 9:51 am

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’yle ilgili haberler yapan Osaka merkezli Asia-Press sitesinin yöneticisi Jiro Ishimaru, öldüğü söylenen KDHC Lideri Kim Jong-un ile ilgili, “Öldüğünü sanmıyorum. Böyle olsaydı, çok belirgin işaretler olurdu. Kendisi ya da çevresindeki insanlar koronavirüse yakalandı ve kendisini korumaya aldı” dedi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri Kim Jong-un’dan henüz haber alınamazken, uluslararası kamuoyundan ardı ardına iddialar gelmeye devam ediyor. KDHC ile ilgili haberler yapan Osaka merkezli Asia-Press sitesinin yöneticisi Jiro Ishimaru, Kim’in veya çevresindekilerden birinin koronavirüse yakalandığını, bu yüzden kendini korumaya aldığını iddia etti.

Kim Jong-un hakkında flaş iddia: Hayatta ama…

“KENDİSİNİ KORUMAYA ALDI”

Yakın bir zaman önce Çin sınırında Kore Demokratik Halk Cumhuriyetililerle konuştuğunu söyleyen Ishimaru, Guardian’a “Öldüğünü sanmıyorum. Böyle olsaydı, çok belirgin işaretler olurdu. Bir senaryoya göre ya kendisi ya da çevresindeki insanlar koronavirüse yakalandı ve kendisini korumaya aldı” dedi.

“HERKESİ KANDIRIYOR OLABİLİR”

Ishimaru’ya göre bir başka teori de şu: “KDHC lideri treninin uydulardan izlendiğini biliyor. Treni Wonsan’a göndererek tatile çıktığı izlenimini vermek istemiş olabilir. Kendisini başka bir yerde tecrit etmiş olması muhtemel. Şimdi herkesin gözü Wonsan’da. Yani herkesi kandırıyor olabilir.”

‘Kim Jong-un öldü’ iddialarına ilişkin Güney Koreli Bakan’dan açıklama

ÖLDÜĞÜ SÖYLENİYOR

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti liderinin 15 Nisan’da KDHC’nin kurucusu olan dedesi Kim Il-sung’un doğum günü kutlamalarına ilk kez katılmaması ve 11 Nisan’dan bu yana halkın önüne çıkmaması spekülasyonlara yol açmış, Kim’in kalp ameliyatı geçirdiği hatta öldüğü söylentileri çıkmıştı.