Öldüğü sanılan kadın tabutta canlandı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 9:25 am - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 9:25 am

Ekvador’da 76 yaşındaki bir kadının kendi cenazesinde tabutun içinde nefes almaya çalıştığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Cuma günü aniden hastalanan Bella Montoya’nın kaldırıldığı hastanede 3 saat sonra öldüğü bildirildi. Oğlu Gilbert Balberán, doktorların annesinin kalp krizi sonucu kurtarılamadığını söylediğini aktardı.

Kadının cenazesine katılanlar ise büyük şok yaşadı. Cenaze evine götürülerek bir tabuta yerleştirilen kadının hayatta olduğu fark edildi. Kadının tabutun içinde nefes almaya çalıştığı anlar kameralara da yansıdı.

4 saat tabutta kalan kadının yaşadığını fark eden oğlu ve yakınları hemen yetkililere haber verdi. Oğlu, “Annem sol elini hareket ettirmeye başladı, gözlerini ve ağzını açtı. Nefes almaya çalışıyordu” dedi.

ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEYEN DOKTOR ORTADAN KAYBOLDU

Cenaze evine gelen doktorlar Montoya’yı tabuttan çıkarıp hızla aynı hastanenin yoğun bakım servisine kaldırdı. Kadın solunum cihazına bağlanırken onun öldüğünü söyleyen doktor ise ortadan kayboldu.

KATALEPSİ DURUMU İDDİASI

Ekvador basınına konuşan tıp uzmanları, durumun muhtemelen kadının katalepsi durumuna girmesi yani kas sertliği yaşayarak dış uyaranlara yanıt vermemesinden kaynaklandığını söyledi. Olayın yaşandığı Martín Icaza Hastanesi ise bir açıklama yapmadı. Kadının oğlu, hastaneyi ihmalle suçlayarak dava açmaya hazırlanıyor.