Öldüğü iddia edilen KDHC lideri Kim Jong-un tekrar ortaya çıktı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2020 Pazar 5:07 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2020 Pazar 5:07 pm

Geçirdiği ameliyat sonrası yaşamını yitirdiği ileri sürülen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un haftalar sonra tekrar ortaya çıktı.

Geçirdiği ameliyat sonrası hayatını kaybettiği iddia edilen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un haftalar sonra tekrar ortaya çıktı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri Kim Jong Un, geçtiğimiz ay “öldü” iddialarından 3 hafta sonra bir fabrika açılışında görülmüştü. Bu karelerin servis edilmesinin ardından bir daha görülmeyince de ‘dublör’ iddiaları dahi ortaya atılmıştı.

En son 2 Mayıs’ta açılışta görülen Kim Jong-un haftalar sonra yeniden bir etkinliğe katıldı.

Toplantıda KDHC’nin nükleer güç stratejilerinin konuşulduğu belirtildi.

Çinli doktorlar ülkeye gitti mi?

Kim’in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüş, KDHC liderinin 12 Nisan’da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

Kim’in, 15 Nisan’da Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung’un doğum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması, sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu. Ancak Kim, 1 Mayıs’ta açılışta ortaya çıkmış ve ‘sağlıklıyım’ mesajı vermişti