Olay TV ekibi tarafından satın alındığı iddia edilen Halk TV’den açıklama!

Yayın tarihi: 24 Aralık 2020 Perşembe 10:48 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 10:50 pm

Hüseyin Köksal ve Olay TV ekibinin 32 milyon TL karşılığında Halk TV’yi satın aldığı iddia edildi. Halk TV sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, haberin “hayal ürünü” olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde iş insanı Cavit Çağlar’ın Olay TV ortaklığından çekilmesinin ardından kanal lisanssız ve isimsiz kalmıştı. Kanaldan yapılan açıklamada, yayınlara dijital mecralardan devam edileceği belirtilmişti.

Medyaradar’da yer alan haberde; Çağlar’ın ortağı olan Trabzonlu iş insanı Hüseyin Köksal ile Olay TV ekibinin ilk KRT TV ile masaya oturduğu fakat anlaşma sağlanamayınca 20 milyon TL satın alma bedeli ve 12 milyon TL’lik ödeme ile Halk TV’yi satın aldığı iddia edildi.

HALK TV’DEN YALANLAMA

Halk TV resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir “medya” sitesinde Olay TV’nin Halk TV’yi satın aldığı yönünde çıkan “haber” külliyen yalandır. Yanlış demiyoruz, yalandır, hayal ürünüdür. Bir “medya” sitesinin, gazeteciliğin en temel kuralı olan kontrol mekanizmasını işletmeden haber yapabilmesi kendisi açısından en hafif tabirle hazindir” ifadelerini kullandı.