Okulları pislik bastı, veliler temizliğe başladı! Bakan Tekin’in gündemi basketbol

Yayın tarihi: 20 Eylül 2024 Cuma 3:46 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2024 Cuma 6:32 pm

Haber: Haber Merkezi

Tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda temizlik personeli sayısının düşürülmesinin ardından okullardaki kirlilik gündem oldu. Sorunun çözülmesi için veliler devreye girerken katıldığı etkinlikte gazetecilerin okullardaki temizlik sorununa yanıt vermeyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, “Bugün gündemimiz basketbol. Başka bir ortamda onları da konuşuruz” dedi.

AKP iktidarı, tasarruf adı altında çocukların eğitim aldığı okullardaki sağlığı riske attı. Öğrencilerin, önce 1 öğün ücretsiz yemek daha sonra servis hakkı ve son olarak da hijyenik ortamda eğitim hakkı ellerinden alındı.

Ankara’da farklı okulda çekilen fotoğraflarda tuvaletlerin yıkanmadığı ve kirli bırakıldığı, çöplerin biriktiği ve adeta hastalık saçtığı ortaya çıktı. Bu duruma, tasarruf tedbirleri kapsamında okullara yeterince personel alınmamasının yol açtığı belirtildi.

Temizlik personellerine sunulan şartlar nedeniyle kimsenin bu alanda çalışmak istememesi ayrıca personel sayısının da düşürülmesi öğrencileri adeta risk altında eğitim almaya mecbur bıraktı.

Hal böyle olunca veliler kolları sıvadı ve okullarda temizlik yapmaya başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz konu ile ilgili açıklama yaparak Bakan Yusuf Tekin’e “Okullar pislikten geçilmiyor, haberin var mı?” diyerek seslendi.

Yavuzyılmaz, okul tuvaletlerinde sabun tuvalet kağıdı gibi zorunlu ihtiyaçların olmadığını belirterek, “Okul tuvaletlerinde sabun yok, kağıt havlu yok, tuvalet kağıdı yok. Sana ve protokol yaptığın tarikatlara sorsak “temizlik imandan gelir” diye ahkam kesersiniz ama her şeyde olduğu gibi temizlik de, sadece size hak. Milletin çocuklarına değil. Tasarruf diye martaval okuyup çocuklarımızı salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

YUSUF TEKİN’İN GÜNDEMİ İSE BASKETBOL

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Basketbol Gelişim Merkezi’nde Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleştirilen “İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi” işbirliği protokolü imza törenine katılan  Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ise okullardaki temizlik problemi soruldu.

Soruya yanıt vermeyen Tekin “Bugün gündemimiz basketbol. Başka bir ortamda onları da konuşuruz” dedi.

Bir gazetecinin okullarda bu konuda ciddi sıkıntı olduğunu söylemesi üzerine “Basketbolla ilgili sorularınız varsa cevap vereyim” diyen Tekin, gazetecilerin “Lütfen yanıt verin” şeklindeki ısrarları üzerine ise “Basketbol lisesiyle ilgili sorunuz var mı? Bakın nezaket başka bir şey. Burada basketbol lisesini konuşuyoruz, gündemimiz bu” diyerek hızla uzaklaştı.

Okullarda hijyen tehdidi! Personel alınmayınca çöpler taştı, tuvaletler öylece bırakıldı

Kaynak: HABER MERKEZİ