Okullar çöp içindeyken, MEB’ten vakıflara 5.8 milyar lira gitti iddiası

Yayın tarihi: 2 Ekim 2024 Çarşamba 6:58 am - Güncelleme: 2 Ekim 2024 Çarşamba 6:58 am

Personel ve malzeme yetersizliği nedeniyle okullarda hastalıklar kol gezerken Milli Eğitim Bakanlığı 2024’te dini vakıf ve derneklere tam 5.8 milyar lira aktardığı iddia edildi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda temizlik ve hijyen sorunu zirveye çıktı. Personel ve malzeme ihtiyacı karşılanmayınca birçok okul veliler ve öğretmenlerce temizlenmek zorunda kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yetersiz kalan temizlik personeli ve temizlik malzemelerine kaynak aktaracağı yerde STK adı altında faaliyet gösteren tarikat ve cemaat vakıflarına destek verdiği iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir süre önce TBMM’de yaptığı açıklamada “2 bin 709 tane protokolümüz var. Bunların içerisinde sizin tarikat, cemaat, bizim STK dediğimiz yapılarla da protokolümüz var ve onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz” demişti.

MEB sınıfta kaldı! Okullardaki hijyen sorununa Mansur Yavaş el attı

VAKIFLAR AGİTTİ İDDİASI

Sözcü’de yer alan habere göre, bu yıl MEB bütçesinden vakıf ve derneklere 5 milyar 895 milyon 926 bin TL aktardığı iddia edildi. 2025 yılında da bu kalemden 7 milyar 8 milyon 636 bin TL ödenmesi öngörülüyor.

BELEDİYELERE ENGEL

CHP’li belediyeler okullara temizlik hizmeti vermek üzere harekete geçti ancak okullardaki temizlik sorunu için “münferit” diyen MEB bu talebi reddetti. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, temizlik için talepte bulunan 271 okuldan 113’ünün talebini geri çektiğini ve okul müdürlerine, ‘Belediyeden hiçbir şey istemeyin’ mesajı atıldığını söyledi.

Kaynak: Sözcü