Okulda haremlik-selamlık oturma düzeni talimatı veren müdür görevden alındı

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 11:09 am - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 6:13 pm

Bursa‘da bir ortaokul müdürünün öğretmenlere gönderdiği yazılı talimatta kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralara oturtulmasını istemesi sosyal medyada tepki toplamıştı. Müdürün talimatı sonrası kaymakamlık yaptığı açıklamada konu ile ilgili soruşturma sonrası görevden alındığı bildirildi.

Bursa Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü’nün öğretmenlere gönderdiği yazılı talimatta, “Erkeklerin erkeklerle kızların kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı rica ediyorum” ifadeleri yer almış, müdürün haremlik selamlık uygulama için verdiği talimat birçok kesim tarafından eleştirilmişti.

“ERKEKLERİ ERKEKLERLE, KIZLARI KIZLARLA”

Konunun gündeme gelmesi ardından Osmangazi Kaymakamlığı açıklama yaparak soruşturma başlatıldığını duyurdu. Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, Akın’ın gönderdiği mesajda, “Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Akın, resmi bir evrak da hazırlayarak, “Değerli öğretmen arkadaşlarımızı 22.03.2022 tarihi itibari ile tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğreciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir. Gereğini arz ederiz” yazısını öğretmenlere gönderdi.

KAYMAKAMLIK SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI DUYURDU

Haremlik selamlık uygulamasının hayata geçirilmesi için müdürün verdiği talimat yoğun tepki toplarken  Osmangazi Kaymakamlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Kaymakamlık açıklamasında, konu hakkında ‘inceleme-soruşturma’ başlatıldığı duyuruldu.

Kaymakamlığın açıklaması şu şekilde:

“Basında yer alan Osmangazi İlçesindeki bir ortaokulda yaşanan hususlarla ilgili inceleme soruşturma başlatılmış olup, konu hakkında çalışmalar tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ve hassasiyetle yürütülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

GÖREVDEN ALINDI

Bursa Osmangazi’de haremlik selamlık uygulama için talimat veren müdür Kaymakamlığın başlattığı soruşturma kapsamında görevden alındı.

Okul müdüründen haremlik-selamlık emri