Okul tatili uzayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan açıklama

Yayın tarihi: 21 Mart 2020 Cumartesi 2:58 pm - Güncelleme: 21 Mart 2020 Cumartesi 2:58 pm

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs önlemleri nedeniyle kapatılan okullara ilişkin “Okulların açılmasının daha da ertelenmesi durumuna da hazırlıklıyız. Çok sayıda soru hazır durumda elimizde. Öğretmenlerimizle yapacağımız çekimler planlandı. Hazırlıklarımız var” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri dahilinde eğitimde yapılan değişiklik ve planlamalarla ilgili açıklamada bulunuyor.

Bakan Ziya Selçuk’un açıklamaları şöyle: 

Okulların açılmasıyla ilgili eğitimsel bir eksiğimiz yok. Yarın denilse yarın başlarız ancak bu tamamen sağlıkla ilgili bir durum. Sağlık Bakanı ile sürekli temas halindeyiz, bu hafta tekrar görüşeceğiz ve gerekli bilgilendirmeyi yapacağız.

Okullar hiç açılmasa da ona dair planımız var. Elimizde bitmiş bir paket var. Her türlü ihtimali düşünüyoruz.

Telafi konusunda hazırlıklarımız var. Önce fiziksel ve ruhsal konuda çocuklarımızın sağlığını korumak istiyoruz, eğitimde telafiyi her şekilde tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Burada uzaktan eğitim tümüyle yeterlidir demiyoruz tabii. Öğrencilerimiz sadece yüz yüze eğitim gördükleri konulardan sınava girecekler.

Sınavların ertelenmesine sıcak bakmıyorum. Sınavları günün koşullarına göre de şekillendirebiliriz.

UZAKTAN EĞİTİM

Bizim uzaktan eğitim dediğimiz şey televizyon içeriği. İnternet uygulamaları ikinci planda. Pazartesi günü bazı küçük sorunlar oluşabilir ancak salı gününden itibaren giderilmeye çalışılacaktır. Ders saatlerini daha önce ilan etmiştik. Bu dersler 20’şer dakika olacak çünkü evin içerisinde 40 dakika oturmak pek mümkün olmaz. Veliler soruyor “Bu yeterli mi?” diye, tabii ki yeterli değil ancak yapacağımız telafi çalışmaları ile eksikler tamamlanacak.

Okulların açılmasının daha da ertelenmesi durumuna da hazırlıklıyız. Çok sayıda soru hazır durumda elimizde. Öğretmenlerimizle yapacağımız çekimler planlandı. Hazırlıklarımız var.

Tüm öğrencileri aynı anda eğitime alacak internet altyapısı hiçbir ülkede yok. Burada asıl uygulama televizyondan yapılacak. Tabii ki eksiği olan öğrencimiz EBA’ya girerek destek alabilir.

11 ve 12’nci sınıf öğrencileri de EBA’ya dahil. O öğrencilerimiz de salı gününden itibaren akademik destekten faydalanabilecekler.