Okul müdüründen engelli memura şiddet!

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 6:41 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 6:42 pm

Denizli’de bir meslek lisesi müdürü verilen görevleri yerine getirmediği iddiasıyla engelli memur E.T’ye tokat attı. Müdürün, engelli memura uyguladığı şiddet kameraya yansıdı.

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki bir meslek lisesininin müdürü Ö.F, okulda görev yapan engelli memur E.T ile tartıştı. Ö.F, psikiyatrik ve görme problemleri nedeniyle yüzde 49 engelli raporu bulunan E.T’ye tokat attı.

Yediği tokatla şok geçiren E.T. ile okul müdürü öğretmenlerin araya girmesiyle sakinleştirildi. Yediği dayaktan sonra hastaneye giden E.T, aldığı darp raporunun ardından okul müdüründen şikayetçi oldu. Okul müdürünün, görevlerini yerine getirmediği ‘gerekçesiyle’ engelli memur E.T’ye şiddet uyguladığı iddia edildi.

 

YARGIYA TAŞINDI

Okul müdürü tarafından saldırıya maruz kalan engelli memurun yanında olduğunu söyleyen eğitim çalışanları sendikasının Denizli temsilcisi Özlem Tam, dayakçı müdürden şikayetçi olduklarını belirterek, “Öncelikli olarak üyemizin bu yaşadığı durumdan üzgünüz. Tarafsız bir şekilde yargılama yapılacağından eminiz. Yüzde 49 engelli bireyimiz devlet memuru olmasına rağmen yaşadığı durum vahimdir. Kamera kayıtlarında yer aldığı gibi üzücü bir durumdur. Görüntüleri izledikten sonra çok üzüldüm. Bir eğitimcinin bu yanlış davranışı sergilemesi bizi derinden sarsmıştır. Konu cumhuriyet başsavcılığına intikal etmiştir. Gerekli yerlere başvurumuzu yaptık ve şikayetçi olduk” dedi.

Engelli memur E.T’nin iddialarıyla ilgili soruları cevapsız bırakan okul müdürü Ö.F. ise yargıya yansıyan iddialarda ilgili açıklama yapamayacağını ifade etti.

Engelli kadının tekerlekli sandalyesinin akülerini çaldılar