Okul müdürü öğretmelere zorla mehteran takımı kurdurmaya çalıştı

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 11:48 am - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 1:49 pm

Gazeteci Erk Acarer Ataköy Gazi Ortaokulu’nda yaşanan skandalı açıkladı.

İddialara göre Ataköy Gazi Ortaokulu’nda müdürü öğretmenlerden mehteran takımı kurmalarını istedi. İsteği geri çevrilince de pandemi koşullarına rağmen öğrencilere özel mehteran takımı tutup aktivite yaptırdı.

İşte Erk Acarer’in paylaşımları:

1-Eğitim sitemini ne hale getirdiklerine ilişkin küçük bir örnek. Müdürün çılgın projesi! Yer İstanbul, Ataköy Gazi Ortaokulu. İddialara göre Müdür Haşim Albayrak, öğretmenlerden oluşan bir mehteran bölüğü kurulması için baskı yaptı.

2-Müdür Albayrak, sizi bu proje ile çok önemli yerlere lanse edeceğim dedi. Her toplantıda öğretmenlere dayatma yapan ve hakaretler savuran müdür, bu isteği geri çevirilince de aynı tutumunu sürdürdü. Daha önce öğretmenlere ücretsiz mesai dayatması yapmıştı.

3-Öğretmenlerden Mehteran takımı isteği yerine gelmeyen müdür, bu kez de okula mehter takımı getirtti. Bu kişiler sınıflara girdi ve çocuklara ücretsiz kurs verileceğini söyledi. Pandemide aktivite çocukların ders zamanlarından çalınarak başlatıldı. Mehterandan oyun havaları:

4-Artık Korona vakalarında genel tecrit olmadığı ifade ediliyor. Ataköy Gazi Ortaokulu’nda da Kovid vakaları çıkınca sınıflara karantina uygulandı. O sınıflara giren öğretmenler ise okula gitmeye ve başka sınıflarda derse girmeye devam etti.