Okul kayıtlarında şube seçme dönemi sona erdi! Otomatik belirlenecek, tarih verildi

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2024 Perşembe 6:20 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2024 Perşembe 6:21 pm

MEB‘in valiliklere  gönderdiği yazıya göre, okul kayıtlarında 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenleri ile 5. sınıf şubeleri e-Okul’dan otomatik belirlenecek.

Okul kayıtlarında şube seçme dönemi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenlerinin ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine yönelik iş ve işlemlerin 28-30 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini belirtti. Gerekli tedbirlerin alınması hususunda valiliklere de yazı gönderildi.

KURA YÖNTEMİYLE BELLİ OLACAK

Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. maddesinde “İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir.” ve “Ortaokul ve imam-hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir.” hükümlerinin yer aldığı hatırlatıldı.

5. SINIF ŞUBELERİ DE E-OKULDAN

İlkokul ve ortaokulların ilk sınıflarına kaydı yapılan veya bu sınıflara nakil olan öğrencilerden ilkokul kademesindekilerin şube ve öğretmenlerinin, ortaokul kademesinde olanların ise şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine yönelik iş ve işlemlerin “Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge” hükümleri doğrultusunda yürütüleceği anımsatıldı.

TARİH VERİLDİ

Bu kapsamda; öğrencilerin şubelerinin ve 1. sınıf öğretmenlerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin iş ve işlemlerin ilgili yönergenin 8. maddesinde belirtildiği üzere 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirileceği aktarılan yazıda, yönergenin “Kura işleminden önce yapılacak iş ve işlemler” başlıklı 7. maddesinde belirtilen işlemlerin zamanında ve doğru şekilde yapılmasının önem taşıdığı kaydedildi.

Yönetmelik ve Yönerge hükümlerine azami özen gösterilerek yapılacak iş ve işlemlerde herhangi bir aksaklık oluşmaması için valiliklerce tüm tedbirlerin alınması istendi.

MEB’den yaz tatili kısalacak iddialarına yalanlama

Kaynak: AA