‘Okuduğum bir şiir nedeniyle hapse atıldım’ diyen Erdoğan’a Barış Atay’dan yanıt

Yayın tarihi: 1 Mart 2021 Pazartesi 11:34 am - Güncelleme: 1 Mart 2021 Pazartesi 11:34 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Okuduğum bir şiir nedeniyle hapse atıldım” sözlerine TİP Milletvekili Barış Atay, “Oynadığım oyun tüm ülkede yasaklandı, 3 yıl sonra oyunun yasaklandığı gün yaptığım konuşma nedeniyle meclise fezleke gönderildi” diyerek yanıt verdi.

28 Şubat’ın 24. yıldönümü nedeniyle videolu bir mesaj yayımlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okuduğum bir şiir sebebiyle, hukuksuz bir şekilde hapse atıldım ve siyasi hayatım bitirilmek istendi” dedi. Erdoğan’a Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay’dan yanıt geldi.

Erdoğan: Okuduğum bir şiir sebebiyle, hukuksuz bir şekilde hapse atıldım

Atay, ‘Sadece Diktatör’ isimli tiyatro oyununun yasaklanmasını hatırlatarak “Oyunun yasaklandığı gün yaptığım konuşma nedeniyle meclise fezleke gönderildi.” dedi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Atay, şu ifadeleri kullandı:

“Oynadığım oyun tüm ülkede yasaklandı, bazı şehirlere herhangi bir etkinlik için girmem valilik tarafından engellendi, üzerine dava açıldı, 3 yıl sonra oyunun yasaklandığı gün yaptığım konuşma nedeniyle meclise fezleke gönderildi.”