“Oktarcılar”dan bir tazminat davası daha

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma 8:14 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2021 Cuma 8:14 pm

Adnan Oktar cemaatinin anlatıldığı “Turnike” isimli kitap için, “Oktarcılar”dan bir dava daha geldi. Kitabın yazarı Gazeteci Hakan Erol, durumu “Oktarcılar ‘Turnike’ kitabına bir tazminat davası daha açmış. Bu kez de 30 bin TL istemişler” ifadeleriyle duyurdu.

Gazeteci Hakan Erol, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda “Oktarcılar” tarafından Turnike isimli kitabına 30 bin TL’lik tazminat davası açıldığını söyledi. Erol’un Adnan Oktar cemaatinin bilinmeyenlerini anlattığı kitabı Turnike isimli kitabı Mart ayında raflardaki yerini almıştı. Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan kitap; Oktar cemaatinin cinsel sömürü sistemini, kritik yargı ve emniyet ilişkilerini, FETÖ ile işbirliğini, İsrail’le yakın temasını, Oktar’ın ünlülerini ve siyasi ayağını ele alıyor. Odatv editörü Hakan Erol, ayrıca kitapta birçok gizli ve kritik yazışmaya da yer verirken, Oktar’cılara yapılan operasyonun “şifrelerini” de açıklıyor.

Kitap hakkında daha önce 50 bin TL’lik tazminat davası açan Oktarcılar, “Turnike” kitabına bu kez de 30 bin TL’lik tazminat davası açtı. Oktarcılar, kitabın yazarı, gazeteci Hakan Erol, Kırmızı Kedi Yayın Yönetmeni Enis Batur ve kitabın editörü, gazeteci Mehmet Ali Güller’den 30 bin TL’lik manevi tazminat talep etti.

“GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR”

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Hakan Erol, “Oktarcılar ‘Turnike’ kitabına bir tazminat davası daha açmış. Bu kez de 30 bin TL istemişler… Gerçekleri davalarla susturmaya ve beni de bu şekilde yıldırmaya çalışanlara karşı kötü bir haberim var: Çünkü hakikati yazmaya devam edeceğim. #GazetecilikSuçDeğildir” notuna yer verdi.