Okan Konuralp: TELE1’e RTÜK’ü eleştirdiği için ayrıca bir ceza daha verildi

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 1:57 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 2:15 pm

RTÜK, Kılıçdaroğlu’nun iddialarını haberleştiren TELE1, KRT, Flash TV ve Halk TV’ye oyçokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdi. RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı ve Orhan Konuralp konu hakkında açıklama yaptı. Okan Konuralp TELE1’e RTÜK’ü eleştirdiği için de ceza verildiğini söyledi.

RTÜK önünde açıklama yapan İlhan Taşçı “RTÜK söylediği şu Kılıçdaroğlu’nun verdiği belgeler doğru da olsa iddia ettiği ilişkiler gerçek de olsa ben onun doğruluğuna bakmam gerçekliğine bakmam ben Saray’a bakarım ve oradan gelen talimatlara göre hareket ederim, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınlayan kanallara ceza veririm sansürlerim gözdağını veriyor. Anlaşılan o ki RTÜK seçime gidilen şu süreçte siyasi partilerin TBMM’deki grup toplantılarının canlı yayınlanmasını sansürleyebilir yada TBMM Genel Kurul çalışmalarının sürdürüldüğü sırada canlı yayınlayan TRT 3’ün fişini çekebilir. Sırf muhalefetin sesi duyulmasın diye.

ENSAR VE TÜRGEV’İ İŞARET ETTİ

Bunu o kadar uçuk veya hayali bir düşünce gibi değerlendirmemeliyiz. Çünkü bugün alınan karar ülkenin Ana Muhalefet Partisi liderini cezalandırmak. Getirdikleri tablo suçu açığa çıkarmanın suç sayıldığı bir tablo. RTÜK bu ilişkileri değerlendirecek yada değerlendirebilecek bir kurul değildir. Bu raporlar da yani RTÜK ceza yağdırmasına neden olan raporlar da Ensar ve TÜRGEV’în verdiği şikayetlerle ilgilidir. Bu raporlarda söz konusu iddiaların gerçek olmadığına dair tek bir satır yok. Aynen yazılan şu verilen dilekçeden okuyorum “iddialar asılsız” Bu vakıf bu iddiaların gerçek olmadığını söylüyorsa bu dilekçeye iddiaların gerçek olmadığına dair belgeleri koymak zorundadır. Ayrıca RTÜk bu vakıfların avukatı mıdır?

Ensar ve TÜRGEV istedi! RTÜK, TELE1 ve üç kanala ceza yağdırdı

SADECE İKİ SAAT SONRA GÜNDEME GELDİ

Bir başka nokta var o da şu: İki vakıf Kılıçdaroğlu’nun para ilişkilerinin  gündeme getirdiği ABD’ye para aktarılan vakıflarla ilgili dilekçeleri kopyala yapıştırdır farklı avukat olmasına rağmen. Bu dilekçelerde bu arkamda görmüş olduğunuz binaya dilekçelerinin verilip sayı numarasının verilmesinden yalnızca iki saat sonra RTÜK Başkanı’nın özel talimatıyla akşam rapor hazırlanmış ve gündeme getirilecek bu kararlar alınmış. RTÜK bugün muhalefetin sesini kesmeye yönelik adım atmıştır. Bu 27 yıllık RTÜK tarihinde görülmemiş bir karardır.” dedi.

“RTÜK AÇISINDAN BİR MİLAT”

RTÜK üyesi Okan Konuralp yaptığı açıklamada “Bugün alınan karalar RTÜK açısından bir milattır. Çünkü benim görev yaptığım tarih dönemi içerisinde ilk defa bir siyasi parti lideri aslında doğrudan cezalandırmak istenmektedir. Burada Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınladığı gerekçesiyle ceza verildi değil açıkçası. Aslında Kılıçdaroğlu’na diyorlar ki sen böyle konuşmaya devam edersen biz de kanallara ceza vererek seni susturmaya çalışırız susturmak istiyoruz. Dolayısıyla bu meseleye biraz buradan bakmak lazım. Tabi bu basın özgürlüğünün ihlalidir. Aynı zamanda Avrupa İnsan haklarının kararlarından siyaset yapma özgürlüğünün ve siyasetçilerin siyaset yapma ve kendilerini ifade etme özgürlüğünün de önüne geçmeyi amaçlayan bir karardır.

Ben son olarak şunu söyleyeyim. Ne yapıyor olurlarsa olsun hiç şüphesi olmasın başaramayacaklar. Kendileri de biliyorlar ve kendileri de muhalefeti ve özgür medyayı susturamayacaklarını biliyorlar. Fakat bildikleri halde bunu yapmaya devam ediyorlar çünkü yapabilecek başka bir şeyleri yok.

TELE1’E AYRICA CEZA

TELE1’e ayrıca bir ceza verildi o da RTÜK’ü eleştirttiği için de ayrıca ceza aldı. Tüm bu cezaların toplamı garabettir. Ama garabetler geride kalır.