Okan Buruk’tan Sacha Boey ile ilgili ‘ayrılık’ sorusuna yanıt!

Yayın tarihi: 26 Ocak 2024 Cuma 1:09 am - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 1:09 am

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İstanbulspor maçının ardından Sacha Boey’in takımdan ayrılacağı yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı. Buruk, Bayern Münih’e transferi an meselesi olan oyuncuyla ilgili “Ayrılmasından yana değilim” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’deki 3-1 kazanılan İstanbulspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Buruk, Bayern Münih’in teklif yaptığı oyuncusu Sacha Boey ile ilgili sorulan soruyu da yanıtladı. Boey’e gelen teklifleri doğrulayan Buruk, “Ayrılmasından yana değilim” dedi.

Buruk’un açıklamaları şöyle:

“İstanbulspor’u tebrik etmek gerekiyor. Çok mücadele ettiler” diyen Buruk, “Bizim kafamızı karıştıran maç öncesi 5’li oynayacaklar diyorduk ama öyle olmadı. Karşılamalarda zorluk yaşadık”

“BİZE KARŞI KAPANDIĞINI DÜŞÜNÜRSEK…”

“Davinson ve Victor’un yerini değiştirdik. Davinson’un ayağını kullanmaya çalıştık. 3 tane duran top golü… Bundan sonra bütün maçlar zor geçecek. Her maça daha iyi hazırlanmamız gerekiyor. Takımların bize karşı kapandığını düşünürsek ne tür çözümler bulmamız gerektiğini bulmamız lazım. Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum”

“DAHA İYİSİNİ YAPMAMIZ GEREKİYOR”

“Bugün son anda Sacha Boey’un oynamaması, Abdülkerim’in sakatlanması, Sergio yok. Bütün maçları kazanmak için yola çıktık. Rekorları takım olarak, camia olarak kırıyoruz. İç saha performansı taraftarın desteğiyle birleşince favori biz oluyoruz. Daha çok kupalar kazanmak, Avrupa’da başarılı olmak… Daha iyi olmamız gerekiyor. Daha iyisini yapmamız gerekiyor. Transfer döneminde eksiklerimizi kapatabilirsek bizim için daha olumlu olacak”

“SACHA BOEY’İN AYRILMASINDAN YANA DEĞİLİM”

“Sol beke takviye yapmak istiyoruz. Angelino ayrılacak gibi gözüküyor. Teknik adam olarak Sacha Boey’in ayrılmasından yana değilim. Ama oluşacak şartlar, kulübün geleceği için önemli bir rakam gelirse bunu değerlendirecek başkanımız ve yönetim kurulumuz var. Onların kararına saygı duyacağız. Öyle bir konu olursa da biz de bu bölgeye de takviye yapmak isteyeceğiz. Yine Barış ve Kaan’ı kullandık. Oyunun içinde yer değiştirdiğimiz de oldu. İkisi hem sağ hem de sol bek oynayabiliyor. Bu dönemde bizim için önemli alternatifler. Ama orada direkt oynayacak oyuncular da almak istiyoruz. Sacha’nın durumu net değil. Teklif var. Uzun zamandır ilgilenen kulüpler var. Birçok oyuncumuzla ilgilenen kulüpler. Galatasaray değerli bir kadroya sahip. Kurduğumuz değerli kadro da her zaman teklif alacak. Ama bununla ilgili son kararı yönetimimiz verecek.”

MERKEZ ORTA SAHAYA TAKVİYE YOK

Tecrübeli teknik adam, merkez orta sahada çok fazla oyuncuya sahip olduklarını ve bu bölgeye takviye yapmak gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını anlatarak, “Transfer dönemi bir fırsat dönemi. Ne tür bir oyuncu önünüze gelecek bilemiyorsunuz. Mali anlamda kulübümüze yük olmayacak farklı bir profil çıkarsa düşünebiliriz. Ancak şu anki düşüncemiz elimizdeki oyuncuları kullanabilmek. Orada önemli bir oyuncu sayısına sahibiz. Şu anda 6 oyuncu var. Bu oyuncularla ilgili herhangi bir şey olursa o bölgede bir şey düşünebiliriz ama ilk düşüncem elimizdeki oyuncularla en iyisini yapabilmek. Geçen sene biliyorsunuz Zaniolo fırsatı olmuştu. O tür bir fırsat olursa buna açık olacağız. İlk düşüncem oynayacağımız maçları kazanmak.” değerlendirmesinde bulundu.

Hücumda Mauro Icardi ve Wilfried Zaha’yı bir arada oynatma planının olup olmadığı sorulan Buruk, “Zaha ve Icardi olabilir. Zaha ve Kerem kanatlarda, Mertens yine aynı mevkide olabilir. Barış var. Zaman zaman Barış’ı da ikinci forvet gibi kullandık. O da bizim opsiyonlarımızdan biri. Burada maç maç karar vereceğiz. Yoğun bir fikstüre giriyoruz. Bu süreçte oyuncularımızı dinlendirmemiz de gerekecek. Bütün opsiyonlar üzerinde duracağız. O da bizim için bir opsiyon.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, maçın son bölümünde oyundan aldığı Barış Alper Yılmaz’ın herhangi bir sakatlığının olmadığını da sözlerine ekledi.

 

2 VAR 2 penaltı 1 kırmızı! Galatasaray geriden gelerek kazandı

Kaynak: TELE1