Okan Buruk kırmızı kart görüp tarihe geçti!

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2019 Perşembe 12:03 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2019 Perşembe 12:04 pm

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında sahasında Olympiakos’a 1-0 mağlup olan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Okan Buruk kırmızı kart gördü. FIFA’nın yeni uygulamasında kırmızı kart gören ilk Türk teknik direktör Okan Buruk oldu. Buruk’un hakemle yaşadığı diyalog maçın en çok konuşulan olayı oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında konuk ettiği Yunanistan’ın Olympiakos takımına 1-0 mağlup olan Medipol Başakşehir’de teknik direktör Okan Buruk ve savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, karşılaşmanın sonunda kırmızı kart gördü.

Yeni kural geldi

Turuncu-lacivertlilerdeki ilk resmi maçında Olympiakos’a karşı ilk yenilgisini alan deneyimli teknik adam bir teknik adam olarak kart gören ilk Türk hoca oldu. IFAB’ın bu sene uygulamaya koyduğu yeni kurallarına göre teknik heyetten birisi kuralları ihlal ederse sarı veya kırmızı kart görebilecek.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına Okan Buruk’un yerine yardımcı antrenör İrfan Saraloğlu katıldı.

Saraloğlu, Okan Buruk ve Chedjou’nun maçın ardından soyunma odasına giderken gördükleri kırmızı kartla ilgili olarak şunları söyledi:

“İki güzide kulüp, birbirine yakın ülke ve takımları Şampiyonlar Ligi maçı yapıyor, sahada ellerinden geleni yapıyorlar fakat yönetim anlamında ciddi bir sorun var. Hakemin maalesef maçın son bölümünde ve maçın gidişatında da verdiği kararların çok adil olmadığını düşünüyorum. Hakemin maçın sonunda da yaptığı davranışlar bizim açımızdan maçın önüne geçti.”