TV’si iş yapmayan Okan Bayülgen’den 4 maaşlı Altun çiftine destek: İtibar suikastı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2019 Pazar 10:06 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2019 Pazar 10:54 am

Sunucu-oyuncu Okan Bayülgen, devletin kasasındaki yetim hakkından ‘4 maaş’ aldığı için tartışmaların odağına oturan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşine skandal sözlerle destek verdi. TV kanalındaki programında Bayülgen, “Ben o maaşı zaten kendi müdürüme veriyorum. Buradan bir itibar suikastı yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu. Okan Bayülgen’in destek sözleri, ‘ortağı olduğu ve yakın zamanda yayın hayatına giren televizyonunun tutmaması nedeniyle hükumete yanaşma manevrası olarak’ yorumlandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evine dört maaş giriyor” açıklaması yapmıştı. Bunun üzerine Altun çifti tehdit dolu sözlerle cevap vermişti.

Fahrettin Altun, ‘Topunuz gelin topunuz derken, Altun’un eşi Fatmanur Altun,  ilginç bir yazı kaleme aldı. Daha fazlasını kazanabilecek “kabiliyetli bireyler” olarak fedakarlık yaptıklarını öne sürerek, “Vatandaşla alay etmeyin, sabrımızı da sınamayın, ikiyüzlülüğünüzü ve ihanetinizi milletimizin gözlerinin önüne sermeyin” demişti.

Erdoğan’ın çifte maaşlı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Topunuz gelin, topunuz

Bu sözler sonrası tartışmalar artarken televizyon programı sunucusu Okan Bayülgen’den de açıklama geldi.

Bayülgen, tepki çeken açıklamasında Altun’a destek verirken, “Demek ki böyle bir itibarsızlaştırma İletişim Başkanı’nın da başına gelebilirmiş.

Tam hikayeyi bilmiyorum ama böyle önemli bir mevkideki adamın dahi tweetlerinde isyanını görüyorum. Bir özdeşlik kurdum. Belki de benim başıma gelen bir şey geliyor onun da başına.

Bahsedilen bir maaş alma hikayesi var. Merak ettim maaşı nedir diye öğrendim. Ben o maaşı zaten kendi müdürüme veriyorum. Buradan bir itibar suikasti yapılıyorsa bu adama, demek ki bu adam yalnız. Ben bu işte bir iş olduğunu düşünüyorum. Memleket açısından da üzülüyorum” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda herhangi bir sorun yok