OHAL kararı Meclis’te kabul edildi

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 4:50 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 4:54 pm

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremden etkilenen 10 il için 3 ay süreyle OHAL ilan etmişti. Meclis’te yapılan görüşmelerde OHAL kararı kabul edilerek yürürlüğe girdi.

OHAL kararının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, depremde yaşamını yitiren yurttaşlar ve AKP’li Milletvekili Yakup Taş için yapılan saygı duruşu ile başladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa’da büyük yıkıma neden oldu. Afet sebebiyle meydana gelen can kayıpları için milli yas ilan edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise afet bölgesinde 3 ay sürecek Olağanüstü Hal ilan edildiğini açıkladı. Anayasa’nın 119’uncu maddesine göre karar Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Resmi Gazete’de yayımlanan OHAL kararı TBMM’de onaylanmasının ardından oy çokluğuyla yürürlüğe girdi.

10 ili yıkan deprem felaketinde dördüncü gün! Zaman azalıyor ölü sayısı artıyor