Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 12 Şubat 2023 Pazar 6:36 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2023 Pazar 8:37 pm

Oğuzhan Uğur’un kurucusu olduğu BaBaLa TV’nin sosyal medya hesabından “Hatay’da baraj patladı” paylaşımı yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur hakkında soruşturma başlattı. Uğur, paylaşımın yapılmadan önce bir bakanlık yetkilisi tarafından teyit edildiğini fakat doğru olmadığını öğrendiklerinde de kaldırdıklarını belirtti.

Deprem felaketinde ekibi ile birlikte arama kurtarma çalışmaları için seferber olan Youtuber Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatıldı. Uğur’un kurucusu olduğu BaBaLa TV, “Hatay Antakya Yarseli Barajı duvarı çatlamış. Allah aşkına buraya ekip yollansın. Çok yağmur yağıyor”  paylaşımı yapıldı. Hesabın paylaşımı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlattı.

“BAKANLIK YETKİLİSİ TEYİT ETTİ”

Uğur, Twittter hesabından BaBaLa TV ekibinin doğru olmadığı ortaya çıkan iddianın bir bakanlık yetkilisi tarafından teyit ettirerek paylaşım yaptığı ve yazışmaların mevcut olduğunu dile getirdi. Uğur, haberin doğru olmadığı ortaya çıkınca paylaşımın silindiğini ifade etti.

Uğur’un paylaşımı şöyle:

 

 

 

İHA: Kahramanmaraş merkezli 2 deprem afeti sonrası BaBaLa TV isimli sosyal medya hesabından Kahramanmaraş Kumçatı Köyü’nde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunan Oğuzhan Uğur hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

“İNANILMAZ ÖRGÜTLÜ VE KÖTÜ NİYETLİ BİR SALDIRI ALTINDAYIZ”

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından videolu paylaşım yapacağını duyuran Oğuzhan Uğur, şu ifadeleri kullandı:

İnanılmaz örgütlü ve kötü niyetli bir saldırı altındayız. Elimizdeki verileri toparladık. Birkaç saat içinde detaylı açıklamayı bir video ile yapacağım. Takipte kalınız.