Oğuzhan Uğur: Herkes her şeyin farkında, Unutulmamasını dilerim

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 10:37 am - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 4:47 pm

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur hakkında dün başlatılan soruşturma kapsamında ifade adliyede ifade verdi. Uğur, “Artık birilerinin bir şeyleri anlamak için kuracağımız cümlelere de ihtiyacı yok. Herkes her şeyin farkında. Unutulmamasını dilerim” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulduğu ve depremzede vatandaşlar arasında korku ile paniğe neden olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan fenomen Oğuzhan Uğur, Savcılığa ifade vermek için adliyeye geldi.

AÇIKLAMA YAPTI

Oğuzhan Uğur dün yaptığı açıklamada baraj paylaşımının 7 Şubat’ta yapıldığını söyledi. Olaydan 4 gün önce yapılan paylaşımın ise hemen silindiğini belirtti.

“SAHADAN PROVOKE EDİLİYOR”

Avukatıyla birlikte Basın Savcılığı Bürosuna ifade veren Oğuzhan Uğur, yaklaşık üç saat süren işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı. Uğur basın mensuplarının soruları üzerine, “İfademizi verdik, çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Uğur, adliye dışında yaptığı açıklamada ise “İfademizi verdik, elimizde çok fazla veri vardı. Onların tamamını savcımızla paylaştık. Tabii sosyal mecralardan başlatılan başlıklarla ilgili olmadığını konunun detaylı bir şekilde kendisine anlattık, belgelerimizle, videolarımızla. Konunun bizim kanalımızdan atılan tweetle alakalı olmadığını, hatta çok çok önce ve sonra tarihlerin dahi tutmadığını, tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleriyle kanıtlarıyla sunduk kendilerine” dedi.

 

“GAYET İYİYİM”

Uğur, ifade vermenin ardından açıklama yaptı. Uğur şunları dile getirdi:

“Gayet iyiyim. Merak eden, arayan, soran, destek veren herkese teşekkür ederim. Yardım çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz, merak etmeyin. Artık birilerinin bir şeyleri anlamak için kuracağımız cümlelere de ihtiyacı yok. Herkes her şeyin farkında. Unutulmamasını dilerim.”

 

 

Hakkında soruşturma açılan Oğuzhan Uğur: Paylaşımı 7 Şubat’ta yaptık