Jesus’un inadı Fener’i bitirdi

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 8:37 am - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 8:39 am

Oğuzhan Poyrazoğlu

twitter: @oguzhanpoyraz19

Fenerbahçe için sezonun en kritik maçıydı. Tam olarak ‘tamam’ ya da ‘devam’ denecek nitelikteydi.

Maçın ilk yarısında bir birini kilitleyen iki takım gördük. İlk 45 dakikada 23 faul oldu. Yani neredeyse maç her iki dakikada bir durdu.

Sonra 40’ıncı dakikada Arda çıktı sahneye aldırdı penaltıyı. Pozisyon bir şekilde hem hakemden hem de VAR’dan onay aldı ve Fener penaltıdan golü buldu.

Maça girdikten hemen sonra (28’de) sarı kart gören pimi çekişmiş bomba Welinton, İkinci yarı Valencia’yı kaçırdı ardından kırmızı kart gördü ve bir penaltı daha kazandırdı Fener’e. Maçın kırılma anı da bu oldu.

Jorge Jesus’un taktiğini çözenlerden biri de Şenol Güneş…

İlk yarıda Ghezzal ve Fernandes Şenol hocanın istediğini yapamadı. Arao daha dinamik, Gedson’u kitledi. Ferdi ile Szalai de Ghezzal’ı
Ve devre arasında çok önemli iki değişiklik Nathan Redmond ve Maxim…

Daha hareketli ve hızlı olan iki isim Fenerbahçe’nin oyununu bozdu.

Aslında Beşiktaş golün sinyalini daha önce vermişti.

Fenerbahçe defans arkasına atılan toplarla, 3 defa karşı karşıya kalacak şekilde Beşiktaş’a pozisyon verdi. Pozisyonlardan biri ofsayt olurken ikisini de Aboubakar kaçırdı.
Sezon boyunca olduğu gibi bu maçta da Fenerbahçe 3. bölgeye atılan toplara önlem almamakta diretti…

3’LÜ DEFANS İNADI

3’lü defans böyle maçlar için o kadar tehlikeli ki rakibin 10 kişi kalmasına rağmen pozisyon bulması için sadece 4 kişi yeterli oluyor. Beşiktaş attığı ilk golde Cenk’in pozisyonu çok iyi takip etmesiyle buldu.

Bu gol Fenerbahçe’nin zayıf olmadığı bir pozisyon kurgusundan geldiği. Çünkü Fenerbahçe defans hattının arkasına 3’üncü bölgeye atılan uzun toplarda zayıf kalıyor.

Kendi sahasında oynayan ve şampiyonluk yarışı için kazanmak zorunda olan Sarı Lacivertli takımda Serdar Aziz ve Osayi-Samuel’in de oyundan çıkmasıyla arka bölüm tamamen boş kaldı.
Ve Beşiktaş biri Redmond’un mükemmel driplingi ve ikisi de defans hattının arasından atılan pasla gelen gollerle 4 gol buldu.

Sezonun 9’uncu haftasından sonra 3’lü defans sisteminin çözülmesine rağmen Jesus’un bu oyuna devam etmesi takımı bu hale getirdi.

Çok açık ki Fenerbahçe bu oyunla sezon sonunda 2’incilikten dahi olabilir.